Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Tropische kamerplant

Ben jij op zoek naar een tropische kamerplant? Dan zit jij hier helemaal goed! Bekijk nu ons uitgebreide assortiment tropische kamerplanten en bestel ze, met gratis bezorging en verse plant garantie, gemakkelijk via onze webshop!

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Tropische kamerplanten kopen

Tropische planten zijn een geweldige keuze om kleuren, texturen en dat relaxte tropische gevoel in je huis te brengen. Hoewel velen ervan moeilijk buiten groeien, kun je ze zeker binnen kweken.

Zorg voor een warme kamertemperatuur en genoeg licht en de hoogwaardiige tropische kamerplanten van Plantenreus.nl zullen groeien en bloeien!

Hoe tropische planten binnen kweken?

  • Tropische kamerplanten tip 1: Licht

Zet tijdens de donkere wintermaanden je tropische plant bij een raam in het zuiden of westen. Tijdens de wintermaanden zullen dit je helderste plaatsen in huis zijn, waardoor je tropische plant voldoende licht krijgt.

Als er je ruimte geen licht vangt voor je tropische kamerplant, plaats dan lampen boven je plant. Dit houdt ze gelukkig tot de lente komt en ze weer naar buiten kan in je serre of op het terras.

Er zijn nu ook speciale gloeilampen beschikbaar die minder elektriciteit verbruiken en het zonlicht echt heel goed nabootsen.

  • Tropische kamerplanten tip 2: Water

Een tropische binnenplant zal tijdens de wintermaanden veel minder water gebruiken, dus zorg ervoor dat je ze niet te veel water geeft. Als je tropische binnenplant wel water nodig heeft, is het beter om in een keer genoeg water te geven dan beetje bij beetje.

Het geven van te weinig water in een keer zal een slechte wortelgroei en zwakke stengels veroorzaken. Laat ook de grond tussen de gietbeurten uitdrogen, want te veel water geven zal de wortels van je kamerplant tropisch verstikken.

  • Tropische kamerplanten tip 3: Vochtigheid

Verhoog de luchtvochtigheid door een waterfles te gebruiken om planten te spritzen, het samenvoegen van planten helpt ook, net als of het gebruik van een luchtbevochtiger.

  • Tropische kamerplanten tip 4: Meststof

Ttropische planten hoeven in de wintermaanden niet gevoed te worden. Af en toe is het goed om een ​​paar druppels oplosbare meststof in een spuitfles met water te doen bij het wippen van de bladeren. Bemest nooit planten als de grond droog is, omdat dit de wortels zal verbranden.

  • Tropische kamerplanten tip 5: Temperatuur

De meeste tropische kamerplanten zijn niet bestand tegen temperaturen onder de 55 graden. Plaats de plant niet in de buurt van de verwarming, omdat dit het gebladerte zal verdrogen.

  • Tropische kamerplanten tip 6: Insecten

Wanneer je je grote tropische planten in de winter naar binnen haalt en ze allemaal bij elkaar zet, kan het onvermijdelijke een probleem worden. Dus, voordat je je planten naar binnen haalt, is het altijd een goed idee om de planten eerst te inspecteren op insecten.

Controleer de onderkant van de bladeren op bladluizen, wolluis of zelfs de gevreesde spint. Een spray gevuld met water en een paar druppels afwasmiddel zal de meeste insecten zoals bladluizen of spintmijten doden. Wolluizen kunnen worden behandeld met wattenstaafjes gedrenkt in alcohol.

Verzorging van je tropische planten

Veel tropische bloeiende kamerplanten of bloeiende binnenbomen moeten worden geknepen of gesnoeid om een ​​aangenaam uiterlijk te behouden.

Door met je vinger scheuten weg te knijpen zal laterale vertakking gestimuleerd worden en zal de plant een aantrekkelijker uiterlijk behouden. Snoei de punten in het voorjaar voordat er actieve groei optreedt.

Verpotten moet vroeg in de lente worden gedaan, voordat de groei begint. Meestal wordt dit gedaan wanneer de plant wortelgebonden is. Ga niet te groot bij het kiezen van de volgende maat pot. Bijvoorbeeld van een pot met een diameter van 15 cm naar een pot van 20 cm en niet een pot van 25 cm.

Tropische planten kopen

Als je op zoek bent naar een tropische plant voor thuis, kijk dan in de collectie tropische planten van Plantenreus.nl. Als de online winkel voor kamerplanten bieden we een brede selectie tropische planten, samen met het advies van onze plantenexperts om ze gezond te houden.

Van Sansevera en Strelitzia tot grote tropische kamerplanten zoals cactussen, we hebben elke tropische plant die je maar wilt, allemaal beschikbaar in onze online winkel en klaar om met de grootste zorg bij je thuis te worden geleverd.

Veelgestelde vragen