Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Zamioculcas

Op zoek naar een prachtige Zamioculcas? Bekijk dan nu het grootste online aanbod op Plantenreus.nl! Bestel deze Zamioculcas gemakkelijk en snel online en hij wordt gratis bij je thuisbezorgd.

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Zamioculcas kopen

Deze fraai uitziende kamerplant wordt ook wel Emerald palm genoemd. Oorspronkelijk komt de Zamioculcas uit Zanzibar, Madagaskar en Kenia. Geef deze plant ergens een plak waar genoeg zon komt.

Echter moet je in het begin wel uitkijken met in de volle zon plaatsen. Maar langzaamaan kan de Zamioculcas daarna wat meer direct zonlicht verdragen.

Verzorging van een Zamioculcas

Een Zamioculcas verzorgen is vrij eenvoudig. Aan het water geven heb je ook niet zoveel werk. Deze prachtige Emerald palm houdt zelf goed water vast in de stam en wortels.

Het advies omtrent water geven is dan ook dat je aarde in de pot goed mag laten opdrogen voor je water gaat geven.

In de winter mag de Zamioculcas best twee tot ongeveer vier weken helemaal droog staan. In de zomer moet je dit beperken tot een week. Voel altijd met je vingers aan en in de grond voor je water geeft.

Zamioculcas sproeien

Sproeien is eigenlijk niet nodig. Je kan het wel regelmatig doen om het stof van de bladeren weg te halen.

Wil je een Zamioculcas kopen? Dan kan je deze het beste na aankoop direct verpotten. De richtlijn bij deze prachtige kamerplant is om deze minimaal om de twee jaar een grotere pot en verse potgrond te geven.

Waar je wel op moet letten is dat deze plant hele sterke en stevige wortels heeft. Hiermee kan de Zamioculcas zomaar de pot aan de onder of zijkant kapot maken of drukken. Geef daarom op tijd een grotere pot aan de plant dan hebben de wortels genoeg ruimte en voorkom je dat de pot stuk gaat.

Zamioculcas voeding geven

Je mag kamerplantenvoeding geven. Maar doe dit echter alleen in de lente en zomermaanden.

Snoeien of eigenlijk blad wegknippen mag ook. Knip de geel verkleurde bladeren eruit. Dat geeft de Zamioculcas weer een mooiere aanblik.

Maar we geven je wel een kleine waarschuwing erbij. Deze plant is redelijk giftig. Heb je het blad weggeknipt was dan altijd even goed je handen.

Wil je hier meer over weten? Zoek even naar een Zamioculcas online. Dan vind je uitgebreide informatie over deze prachtige kamerplant.

Een Zamioculcas online bestellen

In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan planten. Je kan heel gemakkelijk en eenvoudig een Zamioculcas bestellen.

Wij doen er alles aan om jou bestelde plant binnen twee of drie dagen te versturen en te laten bezorgen.

Veelgestelde vragen