Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Vingersboom

Op zoek naar een prachtige Vingersboom? Bekijk dan nu ons uitgebreide assortiment en bestel hem gemakkelijk en snel online bij Plantenreus.nl! Hij wordt gratis bij je thuisbezorgd!

Vingersboom kopen

Deze decoratieve kamerplant heeft mooi gevormde bladeren. De Vingersboom komt oorspronkelijk uit het gebied van Australië en Nieuw-Zeeland. De plant komt eigenlijk of behoort tot de familie van de Araliaceae.

Deze beste plaats voor de Vingersboom Schefflera is ergens met wel het nodige zonlicht maar niet waar de volle zon erop schijnt. Deze kamerplant heeft overigens aan een drie uur tot ongeveer vijf uur zonlicht per dag genoeg.

Verzorging van een Vingersboom

Een Vingersboom verzorgen is redelijk eenvoudig. Deze plant heeft geen hele hoge eisen. Met water geven moet je er rekening mee houden dat deze kamerplant maar weinig water nodig heeft.

Zorg er wel voor dat in de zomermaanden de aarde altijd lichtvochtig blijft. In de winter is het geen probleem om de grond in de pot eerst helemaal op te laten drogen.

Vingersboom water geven

Het advies voor water geven. In de zomer een keer in de week en in de winter mag het best om de 10 of 12 dagen. Maar het is wel belangrijk om bij twijfel altijd even goed aan de grond te voelen. Geef je te veel water dan is de kans groot dat de wortels gaan rotten.

Worden de bladeren van de Vingersboom geel van kleur? Dit is niet een teken dat de plant te droog staat. Maar heeft alles te maken met de hoeveelheid licht die deze prachtige kamerplant ontvangt. Geef dus in dit geval geen extra water.

Vingersboom verpotten

Ga je een Vingersboom Schefflera kopen? Dan mag je deze na aankoop direct in een grotere pot zetten. Overigens kan je deze plant het beste eens in de drie jaar verpotten. De beste tijd hiervoor is in het voorjaar.

Wat je wel iedere jaar even moet doen is het bovenste laagje met aarde uit de pot halen en deze weer aanvullen met universele potgrond.

Vingersboom snoeien

Je mag deze decoratieve kamerplant ook snoeien. Dit doe je in het najaar. Door het snoeien kan er meer licht in het hart van de plant komen. Bovendien krijgt de Vingersboom op deze manier ook een mooiere en compactere vorm.

Wil je weten hoe je het beste deze kamerplant kan snoeien? Kijk op internet en zoek even naar een Vingersboom online. Dan krijg je alle informatie te zien met betrekking tot verzorging en het snoeien van deze plant.

Een Vingersboom online kopen met verse plant garantie

Wil je in onze webshop een mooie Vingersboom kopen? Dat kan wij leveren jou een plant van topkwaliteit en zorgen ervoor dat deze voorzichtig en professioneel wordt verpakt.

We geven je uiteraard ook garantie. Als er iets niet goed is gegaan tijdens het verzenden en de ontvangst lat het ons dan meteen weten. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een nieuwe plant.

Veelgestelde vragen