Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Scindapsus

Wil jij gemakkelijk en snel online een Scindapsus kopen? Dat doe je natuurlijk bij Plantenreus.nl! Bestel hem nu en hij wordt gratis bij je thuisbezorgd!

Scindapsus

De Scindapsus is een zeer geliefde klimplant. Oorspronkelijk komt deze kamerplant uit de bosrijke regio van Zuid Oost Azië. Bij voorkeur staat deze plant het liefst ergens op een plaats met behoorlijk wat licht of in de halfschaduw.

Staat de Scindapsus op een te schaduwrijke plaats? Dan kan je dit goed zien aan de kleur van de bladeren. Gaan de bladeren echt helemaal groen kleuren? Dan heeft deze kamerplant behoefte aan meer licht. Op een plaats met voldoende licht behouden de bladeren hun bekende bonte kleur.

Verzorging van de Scindapsus

Een Scindapsus verzorgen is vrij gemakkelijk. Als eerste het water geven. De aarde in de pot mag nooit helemaal droog worden. Die moet altijd lichtvochtig blijven.

Let wel op dat er nooit te veel water onderaan of onderin de pot blijft staan dit verhoogt de kans op wortelrot. Hoeveel water je moet geven is een beetje lastig om in te schatten.

Het seizoen, hoe groot is de pot waar de plant instaat en de temperatuur van de omgeving zijn hier allemaal van invloed op Maar je kan de volgende richtlijn aanhouden.

Voelt de aarde na een dag of vijf nog behoorlijk vochtig aan dan moet je de volgende keer iets minder water geven. Is het juist andersom en voelt de grond na een paar dagen al kurkdroog aan dan mag je best wat meer water geven.

Sproeien van een Scindapsus

Sproeien vindt de Scindapsus heel fijn en dat mag je daarom ook regelmatig doen. Bovendien draagt het ook bij aan het voorkomen van ongedierte.
Ga je op internet zoeken naar een Scindapsus online? Dan kom je vast ook advies tegen over het verpotten. Dit hoeft overigens maar eens om de twee of drie jaar.

Het mag ook meteen na aanschaf en anders is het verstandig om te wachten tot de lente periode. Mochten de wortels hierbij wat beschadigd raken. Dan heeft de plant voldoende tijd om hiervan te herstellen.

Scindapsus snoeien

Snoeien en een lange uitloper met blad wegknippen mag. Maar wil je graag een mooie volle plant dan kan je in plaats van wegknippen deze uitloper met een plantenklemmetje aan de stok (het middenstuk) van de plant vastmaken.

Een Scindapsus kopen met garantie

Bestel je in onze webshop een prachtige kamerplant. Dan doen we er alles aan om deze in perfecte staat bij je af te leveren.

Mocht er tussen het verzenden en het ontvangen van de bestelling toch iets mis zijn met de plant? Geen zorgen wij geven je altijd verse plant garantie en we sturen je zo snel mogelijk een nieuwe plant.

Veelgestelde vragen