Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Sansevieria

Op zoek naar een prachtige Sansevieria plant? Bekijk dan nu het uitgebreide assortiment op Plantenreus.nl en bestel ‘m gemakkelijk en snel online. Dan wordt hij gratis bij je thuisbezorgd!

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Sansevieria

Deze sterke kamerplant met mooie grote langwerpige omhoog staande bladeren komt oorspronkelijk uit Afrika. We noemen de Sansevieria ook wel vrouwentong en behoort tot de familie van de Dracaena Het is een uitermate geschikte plant voor mensen die geen groene vingers hebben.

Deze prachtige kamerplant is echt sterk en gaat ook niet zo makkelijk dood. De Sansevieria kan overal staan. De plant kan goed ergens op een hele donkere plek staan in de halfschaduw of in het zonlicht.

Verzorging van de Sansevieria

Een Sansevieria verzorgen is heel eenvoudig. Het is een hele makkelijke plant. Het belangrijkste aandachtspunt is het water geven. Deze kamerplant heeft niet veel water nodig. Laat daarom rustig de grond in de pot kurkdroog worden voor je water gaat geven.

Geef de Sansevieria niet te veel water

Geef je te veel water aan de Sansevieria dan is de kans groot dat de wortels gaan rotten. Overigens is te veel water geven de enige manier om deze plant te laten sterven.

Voel regelmatig even in de grond of deze nog vochtig genoeg is. Daarnaast kan je in de winter het beste een aantal weken geen water geven. Ongeveer eens in de zes weken is voldoende.

Terwijl je in de zomer beter een keer in de twee weken water kan geven mits er geen week komt met hele hoge bijna tropische temperaturen. Want dan mag je uiteraard wel iets vaker water geven.

Tips water geven en verzorgen Sansevieria

Je kan eventueel ook naar een Sansevieria online zoeken. Hierbij vind je wellicht nog meer informatie over water geven en verzorgen van deze fijne kamerplant.

Sproeien is niet nodig maar het mag wel als je bijvoorbeeld het stof ermee wil weghalen. Daarna moet je wel een beetje de bladeren afdrogen anders is de kans groot dat er vlekken op de bladeren komen.

Sansevieria verpotten

Een Sansevieria groeit traag. Je hoeft deze daarom ook niet vaak te verpotten. Over het algemeen genomen kan je dit het beste eens in de twee of drie jaar doen. Maar doe het als het even kan het liefst in de lente.

Ga je een Sansevieria kopen? Dan kan je direct na aankoop deze plant ook een grotere pot geven.

Een Sansevieria online bestellen

Heb je zin om een mooie Sansevieria te kopen maar geen zin om daarvoor de deur uit te gaan? Gene probleem In onze webshop kan je altijd terecht.

Een Sansevieria bestellen gaat heel eenvoudig en snel. Wij zorgen ervoor dat deze professioneel wordt verpakt en dat je de bestelde plant binnen twee of drie dagen wordt geleverd.

Veelgestelde vragen