Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Polyscias

Ben jij op zoek naar een Polyscias? Dan ben jij hier op Plantenreus.nl helemaal op het juiste adres! Bekijk nu ons uitgebreide aanbod en bestel hem gemakkelijk en snel online. Hij wordt gratis bij je thuisbezorgd!

Polyscias kopen

Deze bijzondere kamerplant lijkt met zijn wat robuuste takken wel op een kleine boom. De balderen zijn groen of wat meer paarsachtig van kleur. Oorspronkelijk komt de Polyscias uit Afrika en Azië.

Behoort tot dezelfde familie als de hedera. Deze plant wil graag ergens staan waar het zonnig is en waar minimaal een aantal uren per dag echt flink de zon schijnt.

Verzorging van een Polyscias

Een Polyscias verzorgen lijkt misschien nog niet zo makkelijk. Maar als je weet waar je op moet letten is het goed te doen. Als eerste het water geven. Het is belangrijk om in de zomerperiode de grond in de pot altijd vochtig te houden.

Polyscias water geven

Wacht ook niet met water geven tot de grond echt kurkdroog is. Echter moet je het water geven en dan met name de hoeveelheid water aanpassen in de wintermaanden of als de plant minder licht krijgt. Dan heet de Polyscias minder water nodig.

Ga je deze prachtige kamerplant water geven? Doe dit dan het liefst met regenwater in plaats van water uit de kraan. Het water uit de kraan bevat kalk. De kalk in het water kan zorgen dat er witte vlekken op de bladeren komen.

Sproeien van een Polyscias

Sproeien is echt noodzakelijk. Deze kamerplant voelt zich fijn bij een wat hogere luchtvochtigheid.

Omdat het niet lukt om de luchtvochtigheid in huis hier echt op aan te passen is het regelmatig sproeien van de plant een prima oplossing. Overigens werkt dit sproeien ook ter voorkoming van ongedierte zoals spint.

Deze plant verpotten

Zoek je naar een Polyscias online dan vind je ook informatie over het verpotten van deze mooie plant. Verpotten doe je doorgaans meteen na aankoop of anders in de lenteperiode. Bij voorkeur geef je deze plant verse grond en een grotere pot zo om de twee jaar.

Word de Polyscias erg groot? Geen probleem je kan deze kamerplant ook snoeien. De beste tijd om dit te doen is net voor dat de herfst begint. Dan heeft de plant ruim voldoende de tijd om te herstellen en om in het voorjaar weer opnieuw te gaan groeien.

Snel en eenvoudig een Polyscias bij ons bestellen

Wil je een Polyscias kopen? Maar heb je geen zin om lang te zoeken. Dat hoeft ook helemaal niet. In onze webshop heb je al je favoriete planten snel gevonden.

Alle planten komen direct van de kweker en we geven je altijd verse plant garantie.

Veelgestelde vragen