Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Phlebodium

Wil jij online een Phlebodium plant kopen? Dat kan gemakkelijk en snel via de webshop van Plantenreus.nl! Shop ‘m nu en hij wordt gratis bij je thuisbezorgd!

Phlebodium kopen

Deze bijzondere kamerplant behoort tot de familie van de varens. Oorspronkelijk komt de phlebodium uit de regenwouden van Zuid-Amerika.

De bladeren hebben een prachtige vorm. Deze tropische kamerplant geef je het liefst een plaats in de schaduw of halfschaduw. Nooit in het volle zonlicht dan bestaat de kans dat de bladeren helemaal verkleuren.

Verzorging van de Phlebodium

Een Phlebodium verzorgen is vrij eenvoudig. Al zijn er wel een aantal punten waar je even op moet letten. Zet deze kamerplant nooit ergens waar het tocht. Dit is niet echt bevorderlijk voor de plant.

De kans dat de Phlebodium last krijgt van een ziekte of aangetast wordt door ongedierte is dan vrij groot.

Phlebodium water geven

Het water geven bij deze plant heeft ook wat uitleg nodig. Als eerste vindt deze kamerplant het fijn om altijd in lichtvochtige grond te staan.

Uiteraard niet te nat want dat is niet goed voor de wortels. Dan het belangrijkste geef deze plant nooit in het midden water.

Hierdoor kan de kamerplant helemaal kaal worden in de kern of het midden. Het is beter om echt aan de zijkanten water te geven. Wil je nog meer informatie over hoe je het beste kan water geven? Zoek dan even naar een Phlebodium online.

Phlebodium sproeien

Sproeien is met name in de wintermaanden erg belangrijk voor deze varen soort. Door de verwarming die aanstaat hebben we best droge lucht in huis.
Een grotere pot geven of te wel verpotten doe je eigenlijk alleen na aanschaf. Maar je mag de Phlebodium ook om de twee of drie jaar verse universele potgrond en een grotere pot geven. Doe dit als het even kan in de vroege lente. Dan heeft de plant nog ruim de tijd om hiervan bij te komen of te herstellen.
Extra plantenvoeding geven is niet nodig. Maar als je toch wat wil kamerplantenvoeding wil geven dan zijn de lente en zomermaanden daar het meest geschikt voor.

Een mooie Phlebodium kopen in onze uitgebreide webshop

In onze webshop vind je ruim assortiment aan de meest prachtige planten. Als je bij ons een bestelling wil plaatsen of een prachtige Phlebodium wil kopen gaat dat echt heel eenvoudig en snel.

Wij gaan direct voor je aan de slag en zorgen ervoor dat de door jou bestelde planten binnen twee of drie dagen bij je thuisbezorgd worden.

Veelgestelde vragen