Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Pachira Aquatica

Op zoek naar een prachtige Pachira Aquatica? Dan zit jij bij Plantenreus.nl helemaal goed! Bekijk nu het uitgebreide online assortiment en bestel ze gemakkelijk en snel!

Pachira Aquatica

Deze bijzondere kamerplant wordt ook wel geldboom of money plant genoemd. De pachira aquatica is een lid van de malvaceae familie en komt oorspronkelijk uit het oosten van Brazilië, Costa Rica en Panama en dan met name uit de moerasgebieden.

De beste plaats voor deze kamerplant is op een plek met halfschaduw of schaduw.

Verzorging van de Pachira Aquatica

Een pachira aquatica verzorgen is vrij eenvoudig. Water geven doe je het liefst op het moment dat de grond bijna helemaal droog is. Bij voorkeur kan je beter eens in de twee of drie weken een flinke hoeveelheid water in een keer geven, als een keer of twee keer in de week een klein scheutje.

Met name in de winter is het goed om de pachira aquatica regelmatig te sproeien. Te droge lucht in huis door de verwarming kan ervoor zorgen dat de plant zijn blad gaat verliezen. Door het sproeien voorkom je niet alleen bladverlies maar op die manier heb je ook minder kans op ongedierte.

Pachira Aquatica plantenvoeding geven

In de groeitijd de lente en zomermaanden mag je de pachira aquatica wat extra plantenvoeding geven. In de herfst en wintermaanden is dit echt niet nodig.

Ga je een pachira aquatica kopen? Dan mag je deze na de aanschaf meteen verpotten. Over het algemeen genomen is een keer per jaar de plant in een grotere pot zetten voldoende.

Maar een pachira aquatica die al wat ouder is kan je rustig maar eens in de twee of drie jaar een grotere pot en nieuwe grond geven.

Koop een pachira aquatica online

Ben je op zoek en wil je heel graag een pachira aquatica bestellen? Dat kan in onze webshop vind je een ruime keuze aan verschillende mooie planten.

Zoek even naar de pachira aquatica online en je krijgt een heel overzicht van deze plant te zien. We geven je op alle bestelde planten verse plant garantie en je hoeft bij ons ook geen verzendkosten te betalen.

Veelgestelde vragen