Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Fruitplant

Op zoek naar een prachtige fruitplant? Dan zit je hier helemaal goed! Bekijk nu al onze fruitplanten en shop ze online bij Plantenreus.nl!

Geen producten gevonden

Categorieën

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Fruitplant

Zelf je eigen aalbessen of bijvoorbeeld druiven oogsten? Een fruitplant geeft je veel plezier en heerlijk fruit om lekker van te snoepen. Er zijn diverse fruitplanten.

Twee voorbeelden daarvan zijn de aalbes deze komt oorspronkelijk uit het westen van Europa en de druif. De druifplant is officieel afkomstig uit het gebied rond de zwarte zee. De meeste fruitplanten doen het goed op een plek waar veel zonlicht is.

Verzorging van een fruitplant

Om in de zomer of in het begin van het najaar te kunnen genieten van een rijke oogst zijn er een paar belangrijke aandachtspunten. Een fruitplant verzorgen begint al bij de aanplant.

Graaf een behoorlijk ruim plantgat. De beste tijd voor aanplanten is zo ongeveer van medio oktober tot medio april als er geen vorst in de grond zit.

Fruitplanten water geven

Met water geven moet je goed opletten. Na aanplant moet een ruime hoeveelheid water geven. Maar let goed op want een fruitplant mag ook zeker niet te nat staan. Bij aanhoudende droogte en als de grond echt kurkdroog wordt mag je een keer in de week water geven.

Ga je een fruitplant kopen? Dan moet je deze ook regelmatig gaan snoeien. Het is belangrijk om eerst goed te kijken hoe je dat het beste kan aanpakken bij jouw fruitplant.

Fruitplant snoeien

Snoeien is ook een onderdeel van een fruitplant verzorgen. Het snoeien van fruitplanten doe je vooral om ervoor te zorgen dat deze niet te groot gaan worden. Als het even kan doe je dit in het voorjaar nog voor dat de plant gaat bloeien.

Koop een fruitplant online en direct van de kweker

Wij vinden het belangrijk dat je van ons een plant krijgt van goede kwaliteit. Onze planten komen rechtstreeks van de kweker en we geven je altijd verse plant garantie.

Heb je bij ons een fruitplant online gekocht en er is iets mis mee? Maak je geen zorgen je krijgt van ons zo snel mogelijk een vervangende nieuwe plant.

Veelgestelde vragen