Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Dieffenbachia

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod prachtige Dieffenbachia planten en bestel ze gemakkelijk en online via de webshop van Plantenreus.nl! Wij geven altijd verse plant garantie en bezorging deze Dieffenbachia gratis bij jou thuis!

Dieffenbachia kopen

Deze tropische kamerplant heeft bladeren met een prachtig lijnenspel en vlekken patroon. Oorspronkelijk komt de Dieffenbachia uit het regenwouden van Noord en Midden-Amerika.

Deze kamerplant heeft graag een plek waar het zonnig is maar zet de plant nooit in de volle zon. Dan bestaat de kans dat de mooi getekende bladeren een bruine rand krijgen.

Verzorging van een Dieffenbachia

Een Dieffenbachia is een vrij gemakkelijke plant. Als je goed op een paar aandachtspunten let dan kan je heel lang genieten van deze mooie kamerplant.

Dieffenbachia water geven

Een Dieffenbachia verzorgen begint uiteraard met op de juiste wijze water geven. Deze plant komt oorspronkelijk uit een tropische omgeving. Ergens waar het altijd vochtig is. Dat is de reden dat je in de lente en zomermaanden ervoor moet zorgen dat de aarde in de pot altijd lichtvochtig is.

Zodra de winterperiode aanbreekt hoef je hier minder op te letten. Dan mag de grond waar de Dieffenbachia instaat opdrogen tot dat deze bijna kurkdroog is en dan geef je pas water.

Dieffenbachia sproeien

Sproeien is met name in de winter wel nodig. In de winter met de verwarming aan hangt er een droge lucht in huis. Om deze tropische kamerplant gezond te houden moet je regelmatig sproeien. Bovendien werkt dit ook goed ter voorkoming van ongedierte.

Dieffenbachia verpotten

Verpotten doe je doorgaans eens in de twee jaar. Het voorjaar is de meest geschikte periode om de plant een grotere pot te geven. Ben je van plan om een Dieffenbachia te kopen? Je mag ook meteen na aankoop de plant in een ruimere bak of pot met verse grond zetten.

Om de groei wat stimulans te geven of om wat ondersteuning te geven bij de ontwikkeling van nieuwe bladeren mag je in de lente en zomermaanden wat extra kamerplanten voeding geven.

Een Dieffenbachia online kopen

Zoek je een mooie plant als cadeau voor iemand of wil je wat meer groen in huis? Wat de reden ook is je kan bij ons in de webshop heel eenvoudig een keuze maken uit ons ruime aanbod mooie planten en bijvoorbeeld een Dieffenbachia kopen.

Wij zorgen ervoor dat deze keurig bij je thuis wordt bezorgd en je hoeft bij ons niet voor de verzendkosten te betalen.

Veelgestelde vragen