Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Categorieën

Hoogte plant

Diameter pot

Reviews

Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker
Groen garantie

Beaucarnea

De Beaucarnea, ook wel Olifantspoot, altijd gratis verzonden en professioneel verstuurd!

Beaucarnea online kopen

De ultieme kamerplant voor de huiskamer of kantoor! De beaucarnea slaat namelijk zelf water op, waardoor de verzorging erg makkelijk is. De olifantspoot heeft een grote knol onderaan en is in verschillende lengtes verkrijgbaar. In de knol slaat de kamerplant haar water op. Ze zijn zelfs leverbaar tot 120 centimeter.

Verzorging Beaucarnea (Olifantspoot)

De Beaucarnea heeft graag een lichte standplaats, maar staat liever niet in de volle zon. Geef pas water als de grond droog aanvoelt. Opgedroogde bruine sprieten kun je afknippen of helemaal weghalen. Om de luchtvochtigheid op peil te krijg, kun je de sierpot in een mooie schaal met een laagje water zetten. Zo spaar je de kluit die niet tegen een voetbad kan, maar creëer je toch een iets vochtigere omgeving voor Beaucarnea. In de groeiperiode (lente en zomer) eens in de twee weken plantenvoeding geven. Eens in de twee, drie jaar verpotten. Katten mogen graag op de sprieten van Beaucarnea kauwen. De plant is niet giftig, maar het blad herstelt niet meer van zo’n snackattack.

Oorsprong Beaucarnea (Olifantspoot)

Van origine komt de plant uit het oosten van Mexico. Ook in het zuiden van de Verenigde Staten groeien ze in de natuur. In de natuur kunnen ze zelfs tot tien meter hoog worden. Doorgaans halen ze deze lengte in de woonkamer bij lange na niet. Hier worden ze gemiddeld 1,5 meter groot.

 

 

Veelgestelde vragen