Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Kamerplanten soorten

Op zoek naar alle kamerplanten soorten? Zoek op Plantenreus.nl eenvoudig op alfabet naar jouw ideale kamerplant!

Shop ze gemakkelijk én snel online en ze worden helemaal gratis bij je thuisbezorgd, met verse plant garantie!

Veel soorten kamerplanten

Misschien denk je dat je veel zon en groene vingers nodig hebt om kamerplanten in leven te houden, maar dat is niet per se het geval. Er zijn tal van soorten kamerplanten die gemakkelijk te verzorgen, vergevingsgezind en tolerant zijn bij weinig licht. Sommige doen het zelfs beter in schaduwrijkere ruimtes.

Dus als je nog geen volwaardige plantenouder bent omdat je de juiste kamerplant nog niet hebt gevonden, dan ben je hier op de juiste plek.

Plantenreus.nl heeft verschillende soorten planten die aan al jouw wensen en behoeften voldoen.

Soorten kamerplanten in ons assortiment

Veel voorkomende en populaire soorten planten voor binnen die in veel huizen te vinden zijn, zijn de spinplant, aloë vera, vredeslelie, jadeplant, huilende vijg en tal van andere. Maar dankzij Plantenreus.nl heb je nog meer soorten kamerplanten binnen handbereik.

Bloeiende planten

Het is onmogelijk om het kweken van bloeiende planten soorten voor binnen te weerstaan. De kleur en schoonheid geven je huis net dat beetje extra.

Gemakkelijk en weinig licht

Heb je een druk leven en niet genoeg tijd om voldoende zorg en onderhoud te besteden aan bepaalde? Of heb je een kamer met weinig licht dat je wil opbeuren met wat kamerplanten? Dan zijn gemakkelijk te onderhouden plant soorten die gedijen met weinig licht een perfecte keuze.

Bladplanten

Kamerplanten van het bladtype, zoals Coffea Arabica, Dieffenbachia Camilla, Ficus benjamina en Syngonium Podophyllum, hebben doorgaans minder strikte verzorgingsinstructies nodig en gebladerte kan net zo aantrekkelijk zijn als elk ander bloeiend type. Deze soorten planten passen in elke kamer van je huis, inclusief de badkamer.

Cactusplanten

Als je genoeg licht en warmte in huis hebt, kun je cactussen kweken. Veel interessante en bijzondere kenmerken hebben ervoor gezorgd dat deze planten voor de hobbyist zijn geworden. In het aanbod van Plantenreus.nl vind je onder andere de schoonmoedersstoel, Ferocactus, Euphorbia cactus, de spiraalcactus en vele andere.

Palmplanten voor binnen

Binnenpalmplanten hebben veel populaire variëteiten, waaronder de Arecapalm, Kentiapalm en de goudpalm.

Hangplanten

Verschillende soorten hangplanten worden fantastisch weergegeven in bepaalde delen van het huis. Serres zijn de meest geschikte plek om deze te kweken, maar ook in de buurt van ramen doen ze het goed.

Boomtype planten

Planten van het boomtype zijn geschikt om te worden weergegeven in delen van het huis waar ze de neiging hebben om goed opgemerkt te worden, een soort brandpunt of eye-catcher.

Sommige mensen geven de voorkeur aan de bonsai-soorten, maar plantenreus.nl heeft nog meer voor je in petto. Bijvoorbeeld de vingersboom, de drakenboom, de Rademachera sinica mangrove, de Decorum Duo Polyscias Hawaiiana Ming (bekend als de kamerboom) en de Schefflera Arboricola Nora.

Ongewone planten

Een verzameling binnen gekweekte planten met een bijzondere uitstraling. Sommige lijken in niets op de gemiddelde kamerplant. Bijvoorbeeld de Clusia Mix (Syngonium ‘Arrow’, de Clusia Princess en de Monstera) in een Kingston glas of het trio ‘Gezellig groen’ (de Clusia, de Pilea en de Coffea) in Laos keramiek.

Kantoorplanten

Kantoren kunnen een lastige plek zijn om planten te houden. Onderhoud en groeiomstandigheden kunnen een probleem zijn. Toch zijn veel plant soorten geschikt, zoals de Livistona.

Kleine of grote kamerplanten kopen?

Online kamerplanten kopen, is een geweldig leuke excursie waar je snel verslaafd aan raakt. Gewoon omdat planten je een ontzettend goed gevoel geven. En van zodra je door de verschillende soorten planten bij Plantenreus.nl bladert, zie je gegarandeerd een plant die je wilt hebben? Bovendien komen veel van onze planten in meerdere maten. Maar welke kies je dan?

Het is zo verleidelijk om de grootste plant te kopen, maar is het ook de beste of juiste keuze? Als je niet veel ruimte hebt, zal een grote kamerplant meer in de weg staan. Daarom zijn er een paar redenen waarom het kopen van kleine kamerplanten een betere optie is. Kleine planten vragen niet veel ruimte en je kunt ze vanaf de “kindertijd” zien groeien als je wilt. Het is leuk om een ​​plant te zien groeien en te zien veranderen met het verstrijken van de jaren. Het geeft je een gevoel van trots als je weet dat je je plant van kleins af aan hebt grootgebracht.

Vind de kamerplant die je zoekt met een simpele klik

Kiezen uit onze verschillende soorten planten is eenvoudig. Hierbij kun je onze handige zoekmachine, bovenaan rechts op onze site gebruiken of in het menu de tab ‘soorten’ aanklikken. Daarna volgt een lijst van A tot Z met de soorten planten voor binnen die bij Plantenreus.nl verkrijgbaar zijn. Goede jacht!