Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Een tuinkamer bouwen brengt vele voordelen met zich mee. Het is een plek waar je het hele jaar door kunt genieten van de natuur, ongeacht het weer buiten.

Een tuinkamer is perfect voor iedereen die van de natuur houdt, een rustig plekje zoekt in huis om te ontspannen of van het buiten zitten houdt. Misschien heb je wel een passie voor tuinieren of ben je gewoon op zoek naar een manier om je huis op te fleuren.

Door een tuinkamer toe te voegen breng je een verfrissende en ontspannen sfeer in je huis. Het is wel belangrijk dat je de tuinkamer op een effectieve manier inricht zonder dat het te druk wordt en tegelijkertijd toch zo veel mogelijk planten bevat. Dus hoe richt je nou goed een tuinkamer vol planten in?

De juiste planten kiezen

Kies voor de planten die bij jou en je stijl passen. Daarnaast is het belangrijk dat de planten goed kunnen overleven in jouw tuinkamer zodat je zo lang mogelijk van ze kan genieten. Denk hierbij aan factoren zoals lichtinval, temperatuur en luchtvochtigheid.

De meest populaire planten keuzes zijn onder andere varens, orchideeën, ficussen en sansevieria’s. Deze planten kunnen gedijen bij matig licht en zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen. Ga je vaak een paar dagen weg of op vakantie? Kies dan voor planten die weinig verzorging nodig hebben.

 

Populaire kamerplant

 

Variatie

Varieer zo veel mogelijk met planten om een boeiende en aantrekkelijke tuinkamer te creëren. Alle tuinkamers zijn anders in ontwerp en vorm waardoor het belangrijk is om de juiste planten en elementen te kiezen die het ontwerp van jouw tuinkamer complimenteren. Combineer bijvoorbeeld planten van verschillende hoogtes, vormen en kleuren om variatie te creëren.

Denk aan het toevoegen van klimplanten, hangende planten en planten met verschillende bladtexturen. Het is vaak handig om goed onderzoek te doen naar welke tuinkamer het beste bij jou past en welk materiaal je wilt gaan gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Foravida.nl voor alle opties.

Strategisch indelen

De indeling van de planten in je tuinkamer is belangrijk voor een gebalanceerde en harmonieuze ruimte. Grote planten kunnen goed dienen als eyecatchers in de hoeken van de kamer, terwijl kleine planten op planken, tafels of in hangende potten kunnen worden geplaatst.

Houdt ook rekening met de groeipatronen van je planten. Als je weet dat de plant nog veel gaat groeien moet je voldoende ruimte vrij laten om de plant heen.

Het gebruik van potten en containers

De potten en containers van je planten hebben ook invloed op de algehele uitstraling van je tuinkamer. Kies voor potten en containers die passen bij de stijl van deze ruimte. Aardewerk, keramiek en houten potten zijn populaire keuzes vanwege hun natuurlijke uitstraling.

Zorg ervoor dat de potten voldoende afwatering hebben om te voorkomen dat de wortels van je planten gaan rotten.

Decoratieve elementen toevoegen

Voeg decoratieve elementen toe zoals sierpotten, kunstwerken, kussens en tuinmeubilair. Zo kun je optimaal genieten van de tuinkamer. Deze elementen kunnen niet alleen de esthetiek van de ruimte verbeteren, maar ook een persoonlijk tintje toevoegen aan je tuinkamer.

Jouw eigen tuinkamer

Met genoeg creativiteit kun je een prachtige tuinkamer vol met planten inrichten waarin je kunt ontspannen en genieten van de natuur, ongeacht het seizoen.

Kies jouw favoriete planten en zet ze in de juiste potten en containers. Voeg mooie decoratieve elementen toe om jouw tuinkamer nog aantrekkelijker te maken.

Zo richt je een tuinkamer vol planten in!

Bekijk hier onze categoriën

Load More