Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Niets is frustrerender dan voor een mooie yucca plant te zorgen, hem religieus water te geven, en dan te zien dat hij doodgaat.

Dus, hoeveel water heeft een yucca plant nodig? Het antwoord zal je misschien verrassen! Blijf lezen om meer te weten te komen.

Wanneer moet je een Yucca water geven?

Yucca’s zijn een soort woestijnplant die bekend staat om zijn winterhardheid en geringe behoefte aan water. In het algemeen moeten yucca’s alleen water krijgen als de grond droog aanvoelt.

Het is echter belangrijk om de plant regelmatig te controleren, want door droogte kan de grond sneller uitdrogen dan gewoonlijk.

Als de bladeren van de yucca beginnen te hangen, is dat een teken dat de plant dorstig is en water nodig heeft.

Als je een yucca water geeft, is het belangrijk lauw water te gebruiken en het direct op de wortels aan te brengen.

Overbewateren kan net zo schadelijk zijn als onderbewateren, dus zorg ervoor dat je de plant niet meer water geeft dan ze nodig heeft. Met een beetje zorg zal je yucca zelfs in de moeilijkste omstandigheden goed gedijen.

Shop de Yucca kamerplant hier

Yucca water geven

Hoe moet je een Yucca water geven?

Yucca’s zijn droogtetolerante planten die lange perioden zonder water kunnen. Toch zullen ze af en toe water moeten krijgen, vooral tijdens langere perioden van warm, droog weer.

Bij het water geven van een yucca is het belangrijk lauw water te gebruiken en te vermijden dat de bladeren nat worden, want daardoor kunnen ze bruin worden en afsterven.

De beste manier om een yucca water te geven is de grond rond de plant te doordrenken, met een slang of gieter.

Laat het water tot bij de wortels sijpelen, en laat de grond dan helemaal opdrogen voor je weer water geeft. Met de juiste verzorging zou je yucca nog vele jaren moeten gedijen.

Hoevaak moet je een Yucca water geven?

Als je je afvraagt hoe vaak je je yucca water moet geven, hangt het antwoord af van een paar factoren. Kijk eerst naar de soort yucca die je hebt. Boom yucca’s, bijvoorbeeld, hebben meer water nodig dan struik yucca’s.

In het algemeen zijn yucca’s echter vrij droogtetolerant en kunnen ze overleven op heel weinig water. Tijdens de zomermaanden moet je je yucca een keer per week water geven.

Als het bijzonder warm of droog weer is, moet je misschien twee keer per week water geven. In de winter verminder je je bewateringsschema tot eens in de twee weken.

Je kunt de grond ook helemaal laten uitdrogen tussen het water geven door. Yucca’s verdragen droogte heel goed en zullen dat eigenlijk liever hebben dan te nat zijn.

Let er alleen op dat je je plant niet gedurende langere tijd helemaal zonder water laat, want dan kan ze verwelken en afsterven.

Shop de Yucca kamerplant hier

Yucca water geven

Hoeveel water moet je aan een Yucca geven?

De yucca is een droogtetolerante plant die met heel weinig water kan gedijen. In perioden van langdurige droogte is het echter belangrijk om de plant om de maand of zo een diepe waterbeurt te geven.

Om dit te doen week je de wortels gewoon ongeveer een uur in een emmer water. Dit zal de plant helpen om gehydrateerd te blijven en te voorkomen dat de bladeren bruin worden.

In het algemeen kun je je beter vergissen aan de kant van te weinig water dan van te veel.

Overbewatering kan de wortels doen rotten, dus controleer de grond voor elke waterbeurt en geef alleen zoveel water als de plant nodig heeft. Met een beetje zorg zal je yucca nog jaren gedijen.

Dat was het! Je weet nu hoe je je Yucca water moet geven en wat de beste manieren zijn om dat te doen.

Koop je nieuwe plant zeker bij Plantenreus.nl, waar je een grote verscheidenheid aan mooie planten voor je huis of kantoor kunt vinden. Bedankt voor het lezen

Shop de Yucca kamerplant hier

 

Bekijk hier onze categoriën

Load More