Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Heb je een groene vingers, maar niet genoeg tijd om je planten water te geven?

Of misschien ben je net begonnen en wil je niet investeren in planten die veel verzorging nodig hebben.Hoe dan ook, deze blogpost is voor jou!

Wij hebben een lijst samengesteld van kamerplanten die weinig water nodig hebben, zodat je je huis er weelderig en tropisch kunt laten uitzien zonder je elke dag zorgen te hoeven maken over water geven.

Lees verder voor handige tips over hoe je deze onderhoudsarme planten kunt verzorgen!

Shop het uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Slaapkamerplanten

Aloë Vera

Aloë vera is een vetplant die inheems is in Afrika. De plant heeft lange, groene bladeren die gevuld zijn met een heldere, kleverige gel.

Dit gel wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van allerlei huidaandoeningen, waaronder brandwonden, zonnebrand en snijwonden.

Van aloë vera wordt ook verondersteld dat het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. Tegenwoordig zit de gel algemeen in allerlei huidverzorgingsproducten, zoals lotions, zalven, en zepen.

Het kan ook oraal ingenomen worden in de vorm van supplementen of sappen. Of je nu een zonnebrand wilt verzachten of je immuunsysteem een oppepper wilt geven, aloë vera kan het overwegen waard zijn.

Boston Varen

Boston varens zijn een van de populairste kamerplanten die er zijn. En het is geen wonder waarom! Deze weelderige, groene planten zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen.

Boston varens verkiezen schaduwrijke, vochtige omstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers en keukens.

Ze hebben ook niet veel water nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over overbewatering. In feite is de grootste bedreiging voor een Boston varen eigenlijk het onder water zetten.

Dus als je ziet dat je varen bruin en knapperig begint te worden, geef hem dan een flinke slok water! Met een beetje TLC zal je Boston varen gedijen en wat broodnodig groen in je huis brengen.

Bromelia

De bromelia is een plantenfamilie die meer dan 3.000 verschillende soorten omvat. Bromelia’s zijn inheems in Amerika en komen voor in tropische en subtropische streken.

Deze planten zijn bekend om hun opzichtige bloemen en kleurrijke bladeren. Veel mensen kweken bromelia’s als kamerplanten, maar ze zijn ook te vinden in tuinen en parken.

Bromelia’s zijn er in allerlei maten, van kleine planten die maar een paar centimeter hoog worden tot torenhoge bomen die tot 100 voet hoog kunnen worden.

Deze planten zijn meestal gestreept of gevlekt, en hun bloemen zijn er in allerlei kleuren, waaronder rood, geel, roze en paars.

Bromelia’s zijn betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen en vormen een interessante aanwinst voor elke tuin of huis.

Dracaena

Dracaena is een geslacht van tropische planten dat verschillende soorten bloeiende planten omvat. De populairste soort is Dracaena fragrans, die in de volksmond de “korenplant” wordt genoemd.

Deze planten zijn inheems in Afrika en Azië, en ze worden vaak als kamerplanten gebruikt in gematigde klimaten. Dracaena planten worden gekenmerkt door hun lange, stroperige bladeren en merkwaardig uitziende bloemen.

Ze zijn betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginnende tuiniers. Behalve dat ze aantrekkelijk zijn, staan Dracaena planten ook bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen.

Studies hebben aangetoond dat ze schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen verwijderen, waardoor ze een waardevolle aanwinst zijn voor elk huis.

Shop het uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Pannenkoekenplant water geven

Yucca

Yucca is een plant die inheems is in de woestijngebieden van Noord-Amerika. Hij is lid van de leliefamilie en kan tot 30 voet hoog worden.

Yucca heeft lange, scherpe bladeren en produceert witte bloemen die in de lente bloeien. De plant wordt vaak gebruikt als sierplant in de landschapsarchitectuur, maar ze kan ook gebruikt worden om haar geneeskrachtige eigenschappen.

Van yucca extracten is aangetoond dat ze werkzaam zijn tegen artritis en gewrichtspijn. Bovendien worden yucca supplementen soms genomen om het immuunsysteem te helpen oppeppen.

Hoewel yucca het meest geassocieerd wordt met de woestijn, kan ze eigenlijk in elke klimaatzone gekweekt worden, zolang ze maar voldoende zonlicht en goed gedraineerde grond heeft.

Cactus

Cactussen zijn een van de populairste soorten planten, en het is gemakkelijk te zien waarom. Deze taaie planten kunnen in de meest uiteenlopende omstandigheden gedijen, van hete, droge woestijnen tot koele, schaduwrijke tuinen.

Cactussen zijn er in allerlei vormen en maten, en hun opzichtige bloemen voegen een spetter van kleur toe aan elk landschap.

Hoewel cactussen over het algemeen onderhoudsarme planten zijn, hebben ze toch enige basisverzorging nodig om gezond te blijven.

Zo hoeven de meeste cactussen maar om de week of twee water te krijgen, en ze moeten ongeveer om de maand bemest worden.

Bovendien moeten cactussen in de winter tegen vorst beschermd worden. Met een beetje basisverzorging kunnen cactussen een mooie aanwinst zijn voor elk landschap.

Kort samengevat zijn dit de kamerplanten die weinig water nodig hebben

Dus, nu je alles weet over welke planten lang zonder water kunnen, is het tijd om je nieuwe kamerplant te kopen! Ga naar Plantenreus.nl en kies uit onze enorme selectie mooie planten die in je huis goed zullen gedijen.

Bedankt dat je met ons meereisde op deze reis in de wereld van kamerplanten – we hopen dat je er net zoveel van genoten hebt als wij!

Shop het uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Makkelijke kamerplanten

Bekijk hier onze categoriën

Load More