Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Sommige planten, vooral die uit tropische of subtropische klimaten, verdragen de hoge concentraties calcium en magnesium in het meeste harde water niet.

Als deze planten met hard water bewaterd worden, kunnen de overtollige mineralen zich op de bladeren en bloemen ophopen, waardoor ze bruin worden en verwelken. Om dit te voorkomen, het water voor deze planten moet ontkalkt worden voor het water geven.

Bekijk nu ons assortiment kamerplanten
Yucca water geven

Er zijn een paar manieren om water voor planten te ontkalken:

1) Gebruik gedestilleerd water: Dit is de meest effectieve manier om alle sporen van mineralen uit water te verwijderen. Het kan echter duur zijn om voortdurend gedestilleerd water te kopen, en het is niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar.

 

2) Gebruik een waterfiltratiesysteem: Dit zal de meeste mineralen uit het water verwijderen, waardoor het veel veiliger wordt voor planten. Het is echter belangrijk dat je het filter regelmatig schoonmaakt en onderhoudt, of de mineralen kunnen zich na verloop van tijd ophopen en problemen veroorzaken.

 

3) Gebruik regenwater: Als je in een gebied woont met veel regen valt, kun je regenwater opvangen om je planten water te geven. Dit is de meest natuurlijke manier om ze van water te voorzien, en het is meestal vrij van mineralen.

 

4) Gebruik een waterontharder: Hiermee verwijder je een deel van de mineralen uit het water, waardoor het veiliger wordt voor planten. Het is echter belangrijk op te merken dat dit zal niet alle mineralen verwijderen, en het water kan nog hard genoeg zijn om sommige planten te beschadigen.

Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je het water test voor je je planten water geeft, om zeker te zijn dat het veilig voor ze is. Als je je zorgen maakt, raadpleeg dan een kwekerij of tuinexpert.

Voordelen van water ontkalken voor planten

Er zijn veel voordelen aan het ontkalken van water voor planten, waaronder:

1) Voorkomt blad- en bloemschade: Door de hoge concentraties mineralen uit het water te verwijderen, kun je voorkomen dat de bladeren en bloemen van je planten bruin worden en verwelken.

 

2) Houdt planten gezond: Mineralen in hard water kunnen zich na verloop van tijd ophopen en beschadigen plantenwortels, waardoor ze vatbaarder worden voor ziekten.

Door het water te ontkalken, kun je helpen je planten gezond te houden en de kans op ziekten te verkleinen.

 

3) Vermindert waterverspilling: Als planten water krijgen met hard water, hebben ze vaak meer water nodig om hun dorst te lessen. Dit kan leiden tot waterverspilling en hoge waterrekeningen.

Door ontkalkt water te gebruiken, help je waterverspilling tegen te gaan en geld te besparen.

 

4) Het is beter voor het milieu: Ontkalkt water helpt onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen door de hoeveelheid water te verminderen die elk jaar verspild wordt.

 

5) Helpt planten groeien: Mineralen in hard water kunnen planten er zelfs van weerhouden het vocht op te nemen dat ze nodig hebben om te groeien. Door deze mineralen te verwijderen, kun je je planten helpen meer water op te nemen en gezond en sterk te groeien.

Nu je alles over stekken weet, is het tijd om je nieuwe kamerplant te kopen! Ga naar Plantenreus.nl en kies uit een grote verscheidenheid aan mooie planten.

We garanderen dat je de perfecte voor je huis vindt. Bedankt voor het volgen van onze blogpost serie over stekken – we hopen dat je het nuttig vond.

Bekijk ons assortiment kamerplanten/a>

Kamerplant

Bekijk hier onze categoriën