Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Varens zijn een soort planten die gemakkelijk te verzorgen kunnen zijn, maar toch wat water nodig hebben om gezond te blijven. Hoe vaak je je varens water moet geven hangt af van een paar verschillende factoren, zoals het klimaat en de soort varen.

In de meeste gevallen is het echter het beste om varens regelmatig water te geven, maar niet te veel. Hier zijn een paar tips over hoe je je varens water kunt geven zodat ze gezond blijven en er mooi uitzien!

Beste manier om een varen water te geven

Veel mensen denken dat varens moeilijk te verzorgen zijn, maar met een beetje kennis kunnen ze vrij gemakkelijk in leven en gezond gehouden worden.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het water geven van een varen is dat je het niet overdrijft. Varens houden van hun grond om vochtig te zijn, maar niet zompig, en te veel water kan tot wortelrot leiden.

De beste manier om een varen water te geven is met een spuitfles of nevelsproeier de bladeren licht te besproeien.

Het water druppelt dan in de grond en geeft de wortels een flinke slok. Let er wel op dat je de bladeren niet in het water laat zitten, want dan kunnen ze bruin worden en gaan rotten. Met een beetje zorg zal je varen goed gedijen.

Ontdek hier ons assortiment van varens

Hoevaak moet je een varen water geven?

Varens zijn mooie, onderhoudsarme planten die aan elke ruimte een vleugje groen kunnen toevoegen.

Maar hoe vaak moet je ze water geven? Het antwoord zal je misschien verrassen.

In tegenstelling tot veel andere planten verkiezen varens eigenlijk aan de droge kant gehouden te worden.

Te veel water kan de bladeren bruin doen verkleuren en afvallen, dus het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Als je een varen water geeft, wacht dan tot de grond droog aanvoelt voor je hem een flinke teug water geeft.

Laat het overtollige water weglopen, en leeg dan het water dat zich verzamelt in de schotel onder de pot.

Eenmaal per week zou in de meeste gevallen voldoende moeten zijn, maar het kan zijn dat je tijdens hete zomermaanden vaker water moet geven. Met een beetje zorg zal je varen nog jaren gedijen.

Ontdek hier ons assortiment van varens

Hoeveel water heeft een varen nodig?

Eenmaal per week zou voldoende moeten zijn. In het algemeen worden varens liever aan de drogere kant gehouden, dus je moet je niet te veel zorgen maken over overbewatering.

Zorg er alleen voor dat de pot een goede drainage heeft, en laat de plant niet te lang in water zitten.

Als de bladeren beginnen te hangen, is dat een teken dat het tijd is om water te geven.

Je kunt de plant ook een of twee keer per week nevelen om hem vochtig te helpen houden. Zorg er alleen voor dat de bladeren niet te nat worden, want dan kunnen ze gaan rotten.

Met een beetje zorg zou je varen moeten gedijen en je jaren van schoonheid bezorgen.

Welke grondsoort moet je gebruiken voor een varen?

Als het om varens gaat, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste houden ze van vochtige, maar niet drassige, omstandigheden.

Ten tweede geven ze de voorkeur aan schaduwrijke plaatsen. En ten derde hebben ze een bodem nodig die rijk is aan organisch materiaal.

Een goede manier om al deze drie doelen te bereiken is het gebruik van een potgrondmengsel dat voor varens ontworpen is.

Deze mengsels bevatten meestal veenmos of kokos, die beide helpen om vocht vast te houden. Bovendien bevatten ze vaak perliet of vermiculiet, die de drainage en beluchting verbeteren.

Uiteindelijk is het gebruik van de juiste grond een van de belangrijkste ingrediënten voor het kweken van gezonde varens.

Conclusie

Als je alle tips hebt opgevolgd die we in deze blog hebben gegeven, moet het bewateren van je varen nu een leuke taak zijn die je met plezier kunt doen.

En als je een beetje hulp nodig hebt om te beginnen, Plantenreus.nl heeft een grote verscheidenheid aan varens te koop die je huis of kantoor er prachtig uit zullen laten zien.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar onze website en koop vandaag nog je nieuwe varen

Ontdek hier ons assortiment van varens

Bekijk hier onze categoriën

Load More