Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Je tuin decoreren kan soms best lastig zijn. De meeste mensen weten heel erg goed wat ze met hun interieur willen, maar de tuin en het terras zorgt bij menig individu voor kopzorgen. Echter is het voor eenieder belangrijk om te genieten van een vrolijke en fraai ingerichte tuin.

Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en de tuin onder handen te nemen. Met alleen een gazon en wat simpele tuinmeubels maak je het niet meteen gezellig. Daarom geven we je in dit blog een aantal tips, zodat je tuin helemaal klaar is voor de komende zomer!

Kies een kleurschema

Voordat je begint met het decoreren van je tuin, is het goed om een soort kleurschema te kiezen. Trek bijvoorbeeld de kleuren die je binnenshuis gebruikt door naar de tuin, of gebruik een compleet ander kleurpatroon. Op deze manier wordt alles een mooi geheel óf maak je van je tuin juist een echte blikvanger. Laten we eens beginnen met het creëren van een zithoek.

Kies bijvoorbeeld voor een moderne loungeset zodat je een gezellige sfeer in de tuin creëert. Baken het hoekje wat af met hoge plantenbakken, bijvoorbeeld cortenstaal plantenbakken. Dit item is tegenwoordig zeer in trek en past in nagenoeg elke tuin.

Plaats een groot schaduwdoek of een leuke parasol zodat je op een hete zomerdag lekker uit de zon kan zitten. Plaats in de zithoek leuke artikelen zoals decoratieve zitkussens of mooie kaarsen. Kies hierbij voor allerlei leuke patronen, maten en kleuren zodat de zithoek precies bij jouw smaak en stijl past.

Sfeervolle tuinverlichting

Voor wie in de avond graag nog even buitenzit, is buitenverlichting haast onmisbaar. Door het plaatsen van verschillende soorten verlichting, zoals bijvoorbeeld spotjes, lantaarns, lichtslingers en tuinlampen creëer jij je eigen unieke sfeer in je tuin.

Verlicht bijvoorbeeld een tuinpad met warme tuinlampen of decoreer een struik met een lichtslinger. Zo kun je ook verlichting gebruiken om een bepaald deel van de tuin uit te lichten, zoals bijvoorbeeld een vijver of een mooi wandelement. Op deze manier kun je zelfs in de avond je tuin omtoveren tot een hele gezellig en sfeervolle plek.

Kies de passende decoratie

Nu alle elementen staan, is het tijd om de tuin te decoreren. Ook hierbij is er voor ieder wat wils. Enorm populair zijn bijvoorbeeld mooie tuinbeelden, posters, en gongen.

Plaats deze artikelen op plekken waar ze direct in het oog springen, zoals bijvoorbeeld naast een ingang of midden op het gazon. Kies voor decoratie waar jij blij van wordt, zodat je iedere keer een fijn beeld ervaart wanneer je de tuin instapt.

Verander de indeling

Ben je snel uitgekeken op je tuin of staat het al een hele lange tijd op dezelfde manier? Overweeg dan eens om de indeling van je tuin te veranderen. Je zult zien dat je door middel van een aantal eenvoudige aanpassingen het beeld van je tuin al kunt veranderen.

Zo kan je tuin helemaal als nieuw aanvoelen zonder dat je daarbij je portemonnee hoeft te trekken. Plaats uw tuinset bijvoorbeeld een aan de andere kant van de tuin of plaats uw tuingereedschap aan de andere zijde van de tuin.

Samenvattend kan gesteld worden dat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn om je tuin op een stijlvolle manier te decoreren. Het is daarbij niet eens nodig om iets nieuws aan te schaffen, want met een verandering van de indeling kun je ook al een heel eind komen!

Bekijk hier onze categoriën

Load More