Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Decoreren met kamerplanten

Kamerplanten zijn een geweldige manier om een beetje natuur in huis te halen. Ze kunnen warmte en schoonheid aan een kamer toevoegen, de luchtkwaliteit verbeteren en stress helpen verminderen.

Decoreren met kamerplanten kan een leuke en creatieve ervaring zijn, maar het kan ook een beetje ontmoedigend zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er veel handige tips en trucs die je kunnen helpen om een mooie en uitnodigende ruimte te creëren met kamerplanten. 

Tips voor decoreren met kamerplanten

Bedenk een mooie schikking

Je kunt je planten op verschillende manieren uitstallen, van grote groepen tot kleinere groepjes. Bij het schikken van je planten is het belangrijk een paar dingen in gedachten te houden: Ten eerste, zorg ervoor dat je plantenbak genoeg ruimte heeft voor de wortels van de plant. Je wilt niet dat de bak over- of onder water staat, want dat kan wortelrot veroorzaken. Zorg er vervolgens voor dat de schikking er evenwichtig uitziet. 

De juiste accessoires kiezen

Bij het inrichten van je kamerplanten wil je ervoor zorgen dat je de juiste accessoires bij je planten kiest. Je kunt natuurlijke voorwerpen gebruiken, zoals schelpen en stenen, om je kamerplanten te versieren. Je kunt zelfs stoffen gebruiken om je planten (of de potten) aan te kleden en ze een meer persoonlijke uitstraling te geven.

Er zijn veel verschillende stoffen die hier goed voor werken, zoals jute, linnen en andere natuurlijke stoffen, maar ook zijde, vilt en andere synthetische stoffen. Je kunt ook linten en strikken om je planten en kamerplanten binden voor een decoratief tintje. Je kunt een bijpassende bankhoes gebruiken om een unieke look te creëren.

Je kamerplanten stylen

Als je je kamerplanten wat extra flair wilt geven, kun je ze op verschillende manieren stylen. Maak een paar grotere groepen en zet een paar potten bij elkaar. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een groot spektakel van te maken. Het creeeren van een jungle in huis wordt eigenlijk steeds populairder.

Let er bij het stylen van je planten op dat je ze niet te vol zet. Je wilt elke plant voldoende ruimte geven om te groeien en te gedijen. Je wilt je kamerplanten ook niet zo bij elkaar zetten dat ze elkaar het zonlicht belemmeren. Je kunt je planten bijvoorbeeld op Palissander plateaus zetten, wat een warme natuurlijke uitstraling geeft.

Een onderhoudsarme planten ruimte creëren

Als je geen grote fan bent van het onderhoud van kamerplanten, maak je dan geen zorgen, je bent niet de enige. Er zijn verschillende soorten kamerplanten die perfect zijn voor mensen die niet veel tijd hebben om planten te verzorgen.

Succulenten en cactussen zijn twee van de populairste onderhoudsvrije kamerplanten. Cactussen zijn ook relatief onderhoudsarm, maar ze hebben meer zonlicht nodig dan vetplanten. Als je een plant zoekt die wat meer werk vereist om hem gezond te houden, kun je ook een slangenplant, een philodendron, of een dracaena proberen.

Deze planten moeten regelmatig water krijgen, maar niet zo vaak als andere planten. Het is wel van belang dat je investeert in meubel reinigen voor de tafels en krukken waarop je de planten plaatst. Planten kunnen namelijk veel stof aantrekken.

Bekijk hier onze categoriën

Load More