Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Strelitzia water geven kan een beetje lastig zijn. Dat komt omdat de plant zeer vochtige grond nodig heeft, maar niet graag in water zit.

In deze blog bespreken we hoe je je Strelitzia goed water kunt geven, zodat ze gezond en gelukkig blijft.

We behandelen ook enkele veel voorkomende problemen die met deze plant kunnen optreden, en hoe je die kunt oplossen.

Dus als je je afvraagt hoe je een Strelitzia water moet geven of wat je moet doen als het niet goed gaat, lees dan verder!

Shop de Strelitzia hier

Wanneer moet je je Strelitzia water geven?

Strelitzia, ook bekend als paradijsvogel, is een mooie en exotisch uitziende plant die vrij gemakkelijk te verzorgen is.

Een belangrijk aspect van de verzorging van een strelitzia is weten wanneer je hem water moet geven. De algemene vuistregel is om de plant eenmaal per week water te geven, waarbij je de grond tussen de gietbeurten volledig laat uitdrogen.

Het kan echter nodig zijn dit aan te passen aan het klimaat en het seizoen. Woon je bijvoorbeeld in een heet, droog klimaat, dan moet je je strelitzia misschien vaker water geven.

Evenzo kun je tijdens de wintermaanden, wanneer de plant in rust is, de frequentie van het water geven verminderen.

Uiteindelijk is de beste manier om te weten wanneer je je strelitzia water moet geven, de bodem te controleren vóór elke waterbeurt.

Als de bovenste centimeter of zo van de grond droog is, is het tijd om je plant een slok te geven!

Shop de Strelitzia hier

Hoe geef je jouw Strelitzia water?

Strelitzia’s zijn inheems in Zuid-Afrika en gedijen goed in warme, zonnige klimaten. Ze zijn algemeen bekend als parelvogelbloemen vanwege hun opvallende gelijkenis met tropische vogels in de vlucht.

Deze schoonheden kunnen aan elke tuin een vleugje exotisme toevoegen, maar ze hebben speciale zorg nodig wat water geven betreft.

Omdat ze uit een droog klimaat komen, zijn strelitzia’s zeer droogtetolerant. Ze zullen echter extra water nodig hebben in perioden van langdurige droogte of tijdens de heetste maanden van het jaar.

De beste manier om een strelitzia water te geven is door de grond rond de plant eenmaal per week diep te doordrenken. Laat de grond tussen de gietbeurten iets uitdrogen, want te veel vocht kan de wortels doen rotten.

Met een beetje zorg zullen je strelitzia’s goed gedijen en veel opvallende bloei geven voor de komende seizoenen.

Wat gebeurt er als je je Strelitzia geen water geeft

Als je ooit een paar dagen vergeten bent je Strelitzia water te geven, heb je misschien gemerkt dat de bladeren beginnen te hangen en de bloemen beginnen te verwelken.

Dit komt omdat de plant niet genoeg vocht krijgt om zijn groei te ondersteunen. Zonder water zullen de bladeren bruin beginnen te worden en afvallen, en de bloemen zullen uiteindelijk afsterven.

De plant kan ook stuntig worden en minder bloemen produceren.

Hoewel het mogelijk is een verwelkende Strelitzia nieuw leven in te blazen door hem goed water te geven, is het beter te voorkomen dat de plant in de eerste plaats te droog wordt.

Door je Strelitzia goed water te geven, kun je hem helpen gezond en groeikrachtig te blijven.

Dat was het! Je bent nu een expert in het water geven van de Strelitzia. Als je er zelf een wilt kopen, ga dan zeker naar Plantenreus.nl en haal er vandaag nog een op.

Bedankt voor het volgen van onze gids en kom zeker binnenkort terug voor meer tuintips van het Plantenreus team!

Shop de Strelitzia hier

Strelitzia Paradijsvogel

Bekijk hier onze categoriën

Load More