Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

De Strelitzia Nicolai is een prachtige tropische plant. Het is een populaire keuze voor tuinen en terrassen, vanwege zijn opvallende groene bladeren en grote witte bloemen.

De Strelitzia Nicolai is echter niet zo makkelijk te verzorgen als je misschien denkt. In deze blogpost geven we je graag wat tips om ervoor te zorgen dat jouw Strelitzia Nicolai gezond en gelukkig blijft!

Shop de Strelitzia Paradijsvogel hier

Strelitzia Paradijsvogel

Strelitzia Nicolai water geven

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel water de Strelitzia Nicolai nodig heeft. De plant kan wel tegen droge periods, maar het is belangrijk om hem regelmatig water te geven, zodat hij niet uitdroogt.

Een goede manier om te bepalen of je Strelitzia Nicolai genoeg water krijgt, is door elke week een vinger in de grond te steken. Als de grond nat aanvoelt, dan is er genoeg vocht. Is de grond droog? Dan is het tijd om wat water toe te voegen.

Strelitzia Nicolai licht

Verder is het belangrijk om de Strelitzia Nicolai op een plek te zetten waar hij genoeg licht krijgt. Hij houdt ervan in de zon te staan, maar kan ook goed tegen minder licht. Een plekje bij het raam is dus ideaal!

Ook is het belangrijk om de plant niet te veel te bewegen, want dan kan hij gaan wortelknotten. Wortelknotten zorgen ervoor dat de plant moeilijker water en voedingsstoffen kan opnemen, waardoor hij minder gezond is.

Strelitzia Nicolai verzorgingstips

Als je deze tips in acht neemt, zal jouw Strelitzia Nicolai zeker gezond en gelukkig blijven! Heb je nog vragen over het verzorgen van de Strelitzia Nicolai? Laat het ons dan gerust weten in de comments! We helpen je graag verder!

Shop de Strelitzia Paradijsvogel hier

Bekijk hier onze categoriën

Load More