Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Heb je een sansevieria plant? Zo ja, dan weet je dat deze planten goed gedijen bij verwaarlozing. Maar betekent dat dat je ze gewoon kunt negeren als het op water geven aankomt? Niet helemaal!

In dit bericht leren we je hoe je je sanseveria water kunt geven voor optimale groei. Blijf lezen voor meer informatie!

Hoe vaak sansevieria water geven?

Zoals bij de meeste planten hangt het antwoord op de vraag hoe vaak je sansevieria water moet geven af van een aantal factoren, waaronder de tijd van het jaar, de grootte van de plant, en de grondsoort.

In het algemeen doen sanseveria het het best met weinig water geven, waarbij de grond tussen de waterbeurten volledig kan uitdrogen. Tijdens het actieve groeiseizoen, van de lente tot de herfst, moet je je plant misschien om de één tot twee weken water geven.

Maar tijdens de wintermaanden, wanneer de groei vertraagt, kun je het water geven verminderen tot eens per maand of nog minder vaak. Bij twijfel is het beter te weinig water te geven dan te veel. Te veel water geven kan leiden tot wortelrot en andere problemen.

Bekijk hier de nieuwe Sanseveria

Sanseveria water geven tips:

1. Geef je sansevieria spaarzaam water – een keer per week is meestal genoeg

2. Laat de grond uitdrogen voor je weer water geeft

3. Geef je plant geen water als de bladeren nat zijn

4. Gebruik water op kamertemperatuur, niet koud of heet

5. Giet het water direct op de grond, vermijd de bladeren

6. Voeg wat kiezelsteentjes toe aan de pot om de afwatering te helpen

Hoe sanseveria water geven?

Sanseveria, of slangenplanten, behoren tot de gemakkelijkste kamerplanten om te verzorgen. Ze zijn zeer tolerant voor verwaarlozing en kunnen in allerlei omstandigheden gedijen.

Wat water geven betreft, geldt als vuistregel dat je de grond tussen de gietbeurten helemaal moet laten uitdrogen. Deze plant zit niet graag in natte grond, dus zorg ervoor dat je na het water geven een eventueel drainagebakje leegmaakt.

Sanseveria’s zijn ook tamelijk droogtetolerant, dus als je een week of twee vergeet water te geven, zullen ze het waarschijnlijk prima doen. Tijdens perioden van langdurige droogte kunnen de bladeren echter bruin beginnen te worden en omvallen.

Als dit gebeurt, geef je je plant gewoon een flinke slok water en ze zou zich snel moeten herstellen. Met een beetje liefde en aandacht zal je sansevieria nog vele jaren gedijen.

Bekijk hier de nieuwe Sanseveria

Sansevieria water geven

Hoeveel water geven aan een sansevieria?

Een van de belangrijkste aspecten van de verzorging is water geven. Dus hoeveel water heeft een sansevieria nodig? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van de plant, het potmengsel, en de temperatuur.

In het algemeen echter moeten sansevieria’s ongeveer een keer per week water krijgen, waarbij je de grond tussen de gietbeurten volledig laat uitdrogen.

Overbewatering is een van de meest voorkomende oorzaken van problemen met deze plant, dus het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Als je niet zeker weet of je plant water nodig heeft, is het altijd het beste om de grond te controleren voor je water geeft.

Sanseveria kopen bij Plantenreus.nl

Dus, als je een nieuwe sanseveria zoekt om je huis of kantoor wat leven in te blazen, ga dan zeker eens kijken op Plantenreus.nl! Met zoveel mooie planten om uit te kiezen, vind je vast en zeker de perfecte voor je ruimte.

En vergeet niet – we bieden altijd gratis verzending dus er zijn geen excuses om niet een van deze schoonheden in handen te krijgen!

Bekijk hier de nieuwe Sanseveria

Bekijk hier onze categoriën

Load More