Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Zomertijd betekent dat de zon schijnt en dorstige planten smeken om een slok. Jammer genoeg houden niet alle planten ervan op dezelfde manier water te krijgen.

Sommige hebben veel water nodig, andere hoeven maar af en toe bewaterd te worden, en weer andere kunnen voor zichzelf zorgen.

Als je weet hoe en wanneer je je planten water geeft, blijven ze de hele zomer gezond en zien ze er op hun best uit!

Mag je planten water geven als de zon schijnt?

Veel mensen denken dat planten water geven als de zon schijnt de bladeren zal doen verschroeien. Dit is echter niet altijd het geval.

Hoewel het waar is dat direct zonlicht ervoor kan zorgen dat waterdruppels als vergrootglazen werken en de bladeren verbranden, is dit alleen een probleem als de bladeren al nat zijn.

Als de bladeren droog zijn, is er geen gevaar voor verbranding. In feite kan het bewateren van planten in de zon zelfs gunstig zijn.

De warmte helpt het water snel te verdampen, waardoor de wortels minder tijd hebben om het op te nemen. Daardoor krijgt de plant over het geheel genomen minder water en is de kans kleiner dat ze waterverzadigd raakt.

Dus, als je de volgende keer aan het overleggen bent of je je planten in de zon of in de schaduw water moet geven, bedenk dan dat beide hun voordelen hebben. Kies de optie die voor de behoeften van je plant het meest zinvol is.

Shop het uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Planten water geven in de zon

Hoevaak planten water geven bij warm weer?

Bij warm weer is het belangrijk om je planten goed water te geven. Maar hoe vaak moet je ze water geven?

Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder de soort plant, de grootte van de pot, en de weersomstandigheden.

Als vuistregel geldt dat de meeste planten bij warm weer een keer per week water moeten krijgen. Vetplanten en cactussen kunnen echter overleven met nog minder water, en droogtetolerante planten hoeven misschien maar eens in de twee weken water te krijgen.

Als je niet zeker weet hoe vaak je je planten water moet geven, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en ze liever vaker dan minder water te geven.

Een manier om te zien of je plant water moet krijgen is de grond te controleren. Als die droog aanvoelt, is het tijd om je plant wat te drinken te geven.

Shop het uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Planten water geven in de zon

Welk tijdstip is het beste om je planten water te geven?

Bij het water geven van je planten kan de timing net zo belangrijk zijn als de hoeveelheid water die je gebruikt.

Vroeg in de ochtend water geven is vaak ideaal, omdat het de planten de kans geeft het water op te nemen voordat de hete zon het verdampt.

Woon je echter in een streek met hoge luchtvochtigheid, dan kan ‘s avonds water geven het beste zijn om bladziekten te voorkomen.

In het algemeen is het belangrijk te vermijden dat je water geeft als de temperatuur erg heet is, want dan kan het water te snel verdampen of zelfs de bladeren van je planten verbranden.

Experimenteer om te zien wat het beste werkt in je klimaat en met je specifieke planten, en je zult spoedig een groene duim hebben.

We hopen dat deze blog je geholpen heeft om je te leren hoe je je planten in de zon water kunt geven.

Neem zeker een kijkje op onze website, Plantenreus.nl, om alle planten te kopen die je voor je tuin nodig hebt. Nogmaals bedankt voor het lezen en we hopen je snel te zien!

Shop het uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Planten water geven in de zon

Bekijk hier onze categoriën

Load More