Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Als je een plantenliefhebber bent, is de kans groot dat je minstens één hond in je leven hebt.

En als dat het geval is, wil je er zeker van zijn dat alle planten in je huis veilig zijn voor Fido om te eten – sommige planten kunnen giftig zijn voor honden!

Dus bekijken we vandaag welke planten giftig zijn voor onze hondachtige vrienden, en hoe je ze veilig kunt houden. Blijf lezen voor meer info!

Welke planten zijn giftig voor honden?

Lijst met planten die giftig zijn voor honden

Het is geen geheim dat honden zowat alles eten wat ze op de grond vinden. Helaas kan dit er soms toe leiden dat ze giftige planten binnenkrijgen.

De meest voorkomende planten die giftig zijn voor honden zijn

Deze planten kunnen braken, diarree en zelfs de dood veroorzaken als ze in grote hoeveelheden gegeten worden.

Hoe herken je een plant die giftig is voor honden

Iedereen houdt van een goede wandeling door het park met zijn harige vriend, maar het is belangrijk dat je je bewust bent van de planten die een gevaar voor je pup kunnen vormen.

Hier zijn een paar dingen om op te letten:

Als een plant sap heeft, kan hij giftig zijn als je hond het binnenkrijgt. Laat je hond voor de zekerheid niet kauwen op planten met sap en eet er ook niet van.

  • Sommige planten hebben bessen of vruchten die giftig kunnen zijn voor honden als ze ze inslikken. Nogmaals, het is het beste je hond uit de buurt van dit soort planten te houden.
  • Als een plant zoet ruikt of naar amandelen lijkt, kan hij giftig zijn. Vermijd je hond te laten snuffelen aan of eten van planten met zo’n geur.
  • Natuurlijk is dit maar een algemene richtlijn – als je ooit onzeker bent over een bepaalde plant, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en je hond er vandaan te houden.

Welke planten zijn giftig voor honden?

Wat te doen als je hond een giftige plant opeet?

Als je hond toevallig een giftige plant eet, is het eerste wat je moet doen je dierenarts bellen.

Die zal je kunnen vertellen op welke symptomen je moet letten en hoe je je hond het beste kunt behandelen.

Intussen kun je proberen overgebleven stukjes van de plant uit de bek van je hond te verwijderen en de bek voorzichtig met water uit te spoelen.

Je moet ook de ademhaling en hartslag van je hond in de gaten houden, want sommige planten kunnen ademhalings- of hart- en vaatproblemen veroorzaken.

Als je niet zeker weet wat voor plant je hond gegeten heeft, is het het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en hem zo snel mogelijk naar de dierenarts te brengen.

Hoe te voorkomen dat je hond giftige planten eet?

Honden zijn nieuwsgierige wezens, en ze vinden het vaak leuk om de wereld met hun mond te verkennen. Helaas kan dit er soms toe leiden dat ze dingen eten die ze niet zouden moeten eten, waaronder giftige planten.

Als je bezorgd bent dat je hond het risico loopt een giftige plant te eten, zijn er een paar dingen die je kunt doen om dat te helpen voorkomen.

Ten eerste, maak je vertrouwd met de soorten planten die giftig zijn voor honden. Veel voorkomende giftige planten zijn bollen, zoals narcissen en tulpen; bessen, zoals hulst en maretak; en klimplanten, zoals klimop en Philodendron.

Als je een van deze planten in je tuin hebt, zorg er dan voor dat je hond uit de buurt ervan blijft.

Je kunt je hond ook trainen om geen planten op te eten door hem het commando “laat staan” te leren.

Tenslotte, als je denkt dat je hond een giftige plant gegeten heeft, aarzel dan niet je dierenarts te raadplegen voor advies over hoe verder te gaan.

Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je helpen je harige vriend veilig te houden.

Welke planten zijn giftig voor honden?

Welke kamerplanten zijn niet giftig voor honden?

Enkele van de beste keuzes zijn:

Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen helpen de lucht in je huis te zuiveren. Dus als je een kleine groene vriend voor je hond zoekt, zijn dit enkele geweldige opties om te overwegen.

Je weet nu welke planten giftig zijn voor honden en wat je moet doen als je hond er een opeet. Koop je nieuwe plantenvriend zeker bij Plantenreus.nl!

Waar je een ruime keuze vindt van zowel binnen- als buitenplanten die veilig zijn voor harige vrienden. Bedankt voor het meelopen op deze reis in de wereld van giftige planten!

Bekijk hier onze categoriën

Load More