Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Het kan een uitdaging zijn om te weten hoeveel water je je pannenkoekplanten moet geven. Je wilt immers niet dat ze verdrinken, maar je wilt ook niet dat ze wegkwijnen!

In dit blogbericht delen we enkele tips over hoe je je pannenkoekplanten goed water kunt geven zodat ze gezond en gelukkig blijven. Blijf lezen voor meer informatie!

Hoe vaak pannenkoekenplant water geven?

Als je ooit een pannenkoekplant in huis hebt gehad, weet je dat het behoorlijk taaie klanten zijn. Ze komen van nature voor in hete, droge klimaten en kunnen lange perioden van droogte verdragen.

Maar als het op water geven aankomt, is er zoiets als te weinig. Tijdens langdurige droge perioden kan de plant kleinere bladeren en bloemen beginnen te produceren. ze kan ook helemaal bladeren laten vallen.

Het goede nieuws is dat een enkele diepe watergift een pannenkoekenplant meestal weer tot leven wekt. Dus, hoe vaak moet je water geven? In het algemeen zou een keer per week of twee voldoende moeten zijn.

Maar controleer zeker de grond voor je water geeft. Als hij enkele centimeters naar beneden nog vochtig is, dan heeft je plant niet meer water nodig.

Shop hier jouw nieuwe pannenkoekenplant

Pannenkoekenplant water geven

Hoe pannenkoekenplant water geven?

De pannenkoekplant is een vetplant die inheems is in Madagaskar. Hij dankt zijn naam aan zijn platte, ronde bladeren die in een spiraal gerangschikt zijn.

De plant is droogtetolerant en kan water in zijn bladeren opslaan, daarom is het belangrijk haar niet te veel water te geven. Als je water geeft, laat je de grond helemaal uitdrogen voor je weer water geeft. Geef grondig water, maar laat de plant niet in het water zitten.

Het is het beste om ‘s morgens water te geven, zodat de bladeren tijd hebben om uit te drogen voor de avond valt. Als je merkt dat de bladeren beginnen te rimpelen, is dat een teken dat de plant meer water nodig heeft.

Shop hier jouw nieuwe pannenkoekenplant

Hoeveel water moet een pannenkoekenplant?

Als je erover denkt een pannenkoekenplant in huis te halen, vraag je je misschien af hoeveel water een pannenkoekenplant moet hebben.

Het antwoord hangt van een paar factoren af, waaronder de grootte van de plant, de pot waarin hij staat, en het klimaat waarin je woont. In het algemeen hebben pannenkoekplanten middelmatig tot helder indirect licht nodig en moeten ze water krijgen als de bovenste centimeter of zo van de grond droog is.

Als je in een heet, droog klimaat woont, kan het nodig zijn je plant vaker water te geven. Omgekeerd, als je in een koeler klimaat met hogere luchtvochtigheid woont, heeft je plant misschien minder water nodig. Met een beetje vallen en opstaan vind je al gauw het perfecte watergeefschema voor je pannenkoekenplant.

Pannenkoekenplant water

Wat het water geven van je pannenkoekenplant betreft, is de beste aanpak om het zekere voor het onzekere te nemen. Deze planten zijn inheems in dorre streken en kunnen goed tegen lange perioden van droogte.

Ze zullen echter extra water nodig hebben in perioden van langdurig droog weer. De sleutel is om de grond gelijkmatig vochtig te houden zonder hem te verzadigen.

Geef de plant eenmaal per week diep water, zodat het water de wortels kan bereiken. Als de bladeren beginnen te hangen, is dat een teken dat de plant meer water nodig heeft.

Verminder de frequentie van het water geven als je tekenen van bladval ziet of als de grond zompig wordt. Met een beetje vallen en opstaan vind je al gauw het perfecte bewateringsschema voor je pannenkoekplant.

Pannenkoekplant kopen

Of je nu een nieuwe pannenkoekenplant wilt kopen of wilt beginnen met het kweken van pannenkoekenplanten vanaf nul, Plantenreus.nl heeft alles wat je nodig hebt.

Met een ruime keuze aan pannenkoekenplanten, maken we het je gemakkelijk om alles wat je nodig hebt op één plek te krijgen. Bovendien staat ons deskundige personeel altijd klaar om je te helpen met vragen over de verzorging van je nieuwe planten.

Dus waar wacht je nog op? Koop vandaag nog jouw nieuwe pannenkoekplanten op Plantenreus.nl!

Shop hier jouw nieuwe pannenkoekenplant

Hoe vaak pannenkoekenplant water geven?

Bekijk hier onze categoriën

Load More