Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Met temperaturen van ver boven de 15 graden Celsius breekt de periode aan, waarin Nederlanders massaal aan de slag gaan met het opknappen van hun tuin. Ze kiezen voor het verkleinen van het terras, om zo een nieuwe border te kunnen creëren.

Met stapelblokken, welke je bij de lokale tuinwinkel koopt, is dit heel eenvoudig. Iedereen kan het! Meer groen laat de tuin leven en draagt daarnaast bij aan het voorkomen van hittestress; een steeds groter probleem in Nederlandse woonwijken. 

Niet alleen het plaatsen van een extra border kan onderdeel zijn van het opknappen van de tuin. Overweeg ook om een van de comfortabele loungesets van Fonteyn aan je exterieur toe te voegen. Zo creëer je een plek waar je de komende jaren iedere zomer van het mooie weer kunt genieten. 

Op zoek naar nieuwe tuinmeubelen 

Door dit voorjaar nieuwe tuinmeubelen te kopen, profiteer je van een groot aanbod. Zo vind je vrijwel zeker een tuinset lounge die past bij jouw persoonlijke smaak. Waar voorheen vaak voor natuurlijke houten tuinmeubelen gekozen werd, is het tegenwoordig populair om voor wicker of bijvoorbeeld aluminium te kiezen.

Het zijn hele duurzame materialen, die maar weinig onderhoud vergen. In tegenstelling tot de houten tuinmeubelen, die zeker eens per jaar of eens per twee jaar opnieuw geverfd moeten worden. Zou je dat niet doen, dan loop je het risico dat het hout begint te rotten. 

Aan de slag met het vullen van je borders 

Kies je voor het vullen van je nieuwe border, of ga je voor het aanplanten van bestaande borders in de tuin? Bij het poten van nieuwe planten zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

Denk bijvoorbeeld aan de bloeiperiode van de diverse plantensoorten. Het liefst wil je dat de tuin niet alleen in de zomer bloeit, maar ook vroeg in het voorjaar of bijvoorbeeld laat in het najaar. Zo is het ook in deze seizoenen leuk om buiten te zitten op een warme nazomerdag.

Kijk daarnaast naar de winterhardheid van de planten die je poot. In kleine tuinen loont het om voornamelijk wintergroene planten te gebruiken. Het voorkomt dat de tuin in de wintermaanden erg kaal en leeg oogt. 

Tip: combineer de borders met planten met een mooi gazon in de tuin. Het gazon biedt jou en je kinderen een koele plek in de zomer. Gras houdt de warmte in tegenstelling tot tegels niet vast.  

Knap de tuin dit voorjaar op met nieuwe planten en tuinmeubelen

Bekijk hier onze categoriën

Load More