Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

De zon begint te schijnen, de temperatuur loopt op en de dagen worden langer; de meteorologische lente is begonnen. Tijd om de tuin in te gaan, om deze klaar te maken voor de komende zomermaanden.

Welke klussen heb jij op je takenlijst staan? Start bijvoorbeeld met het verwijderen van de groene aanslag, die zich deze winter op je tegels kan hebben gevormd. Gebruik hierbij geen schoonmaakazijn, dit zou de zuurgraad van de aarde in je tuin aan kunnen tasten.

De groene aanslag is vaak makkelijk te verwijderen met heet water. Ook kun je de komende weken gebruiken voor het opnieuw lakken van je houten tuinmeubelen. Het helpt ze te beschermen tegen houtrot.

Tip: wanneer je (houten) tuinmeubelen ernstig versleten zijn, kan het de overweging waard zijn ze dit voorjaar te vervangen. Kijk eens naar een wicker loungeset; een duurzame optie, welke lang mooi blijft.  

Nieuwe planten poten in de borders van je tuin  

Nadat de tegels van het terras en de tuinmeubelen opgeknapt zijn, is het tijd om de borders aan te vullen met nieuwe planten. Welke planten hebben de winter niet overleefd? Vervang ze door een nieuwe set violen, geraniums of bijvoorbeeld een heester. Voordeel van de violen is dat deze direct kleur toevoegen aan de borders. Het nodigt je uit om al vroeg in het jaar buiten van een kop koffie of thee te genieten. 

Tip: voor kinderen kan het erg leuk zijn om een deel van de borders om te toveren tot moestuin. Laat je kinderen er hun eigen verse groenten en fruit kweken. De groenten kun je zaaien, maar ook als kleine planten kopen bij een lokale kweker. Een slaplantje kost je niet meer dan 0,10 tot 0,20 euro. 

Vervang een deel van je terras voor een groter gazon 

Nu de Nederlandse zomers steeds warmer worden, hebben huishoudens baat bij een groene tuin. Een belangrijk voordeel van een gazon ten opzichte van een terras is het feit, dat het gazon de warmte in de zomer niet vasthoudt.

Iets wat de tegels van het terras wel doen, met uitzondering van keramische tegels. Het maakt dat het klimaat binnen de tuin verslechtert; het voelt er al snel benauwd en onaangenaam op warme dagen.

Het kan een reden zijn om een deel van het bestaande terras te verwijderen, om zo een groter gazon aan te kunnen leggen. Door gebruik te maken van graszoden is het gazon direct gesloten. 

Plantenreus

Bekijk hier onze categoriën