Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Heb je een groene duim? Zo ja, dan zul je dit blogbericht geweldig vinden. Vandaag bespreken we hoe je je kamerplanten water kunt geven.

Veel mensen beseffen niet dat planten kunnen overleven op alleen water, zonder aarde. Dus als je een makkelijke manier zoekt om je planten te verzorgen, lees dan verder!

We leren je alles wat je moet weten over het bewateren van planten op water.

Shop de uitgebreide collectie kamerplanten hier

Kamerplant

Wat zijn kamerplanten op water en hoe werken ze?

De meeste kamerplanten hebben een behoorlijke hoeveelheid water nodig om gezond te blijven, maar wist je dat er planten zijn die eigenlijk helemaal op water kunnen leven?

Deze planten, die hydrophyten genoemd worden, hebben allerlei aanpassingen waardoor ze in een waterige omgeving kunnen gedijen.

Hun bladeren zijn vaak groot en vlezig, wat ze helpt om op het wateroppervlak te drijven en licht op te vangen.

Ze hebben ook gespecialiseerde wortelstelsels die hen in staat stellen voedingsstoffen uit het water op te nemen.

Hoewel hydrofyten meestal niet in huis voorkomen, kunnen ze interessante gespreksstarters zijn bij je volgende etentje. Wie weet inspireer je zelfs iemand om zijn eigen aquaponics opstelling te beginnen!

Voordelen van kamerplanten op water

Kamerplanten zijn een geweldige manier om je huis een vleugje kleur te geven en ze kunnen ook helpen de lucht te zuiveren.

Maar wist je dat ze ook kunnen helpen om water te besparen? Planten helpen van nature de vochtigheid in de lucht te regelen, en door een paar potten met planten rond je huis te zetten, kun je helpen de tijd die je aan het bewateren van je planten besteedt te verminderen.

Bovendien hebben veel kamerplanten minder water nodig dan buitenplanten, dus je kunt nog meer water besparen door ze binnenshuis te kweken.

Dus als je een manier zoekt om wat groen aan je huis toe te voegen en daarbij wat water te besparen, overweeg dan wat kamerplanten aan je inrichting toe te voegen.

Shop de uitgebreide collectie kamerplanten hier

Kamerplant

Hoe kun je kamerplanten op water verzorgen?

De verzorging van kamerplanten op water is eenvoudig, als je maar een paar eenvoudige richtlijnen volgt. Kies eerst een schone, wijdmondse bak die voldoende ruimte biedt voor de wortels om te groeien.

Vul de bak vervolgens met vers water op kamertemperatuur en voeg een druppel vloeibare meststof toe. Zet de plant in de bak, en zorg ervoor dat de wortels ondergedompeld zijn.

Zet de bak ten slotte op een lichte plaats buiten direct zonlicht. Houd het waterpeil in de gaten, en voeg meer toe als dat nodig is om de wortels ondergedompeld te houden.

Met een beetje zorg en aandacht zullen je kamerplanten op water gedijen.

Tips om je planten gezond te houden en er mooi uit te laten zien

Als je wilt dat je planten goed gedijen, zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om ze gezond te houden en er op hun best uit te laten zien. Ten eerste, zorg ervoor dat ze voldoende licht krijgen.

De meeste planten hebben elke dag minstens zes uur direct zonlicht nodig, dus als je huis niet veel natuurlijk licht krijgt, moet je misschien aanvullen met kunstlicht.

Ten tweede, geef je planten regelmatig water, maar overdrijf het niet – te veel water kan net zo schadelijk zijn als te weinig.

Ten derde, geef je planten een evenwichtig dieet van meststoffen – te veel of te weinig van een bepaalde voedingsstof kan problemen veroorzaken.

Let tenslotte op de grond – als die verdicht of slecht gedraineerd is, zullen je planten het moeilijk hebben om te groeien.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je je planten jarenlang gezond en mooi houden.

Kamerplanten zijn een geweldige manier om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren, en ze kunnen ook een mooie aanwinst zijn voor elke kamer.

Als je op zoek bent naar een paar nieuwe planten om aan je verzameling toe te voegen, raden we je aan naar Plantenreus.nl te gaan.

Ze hebben een ruime keuze aan planten die je huis er geweldig uit zullen laten zien en voelen. Wat voor kamerplanten heb jij in je huis?

Shop de uitgebreide collectie kamerplanten hier

Planten water geven

Bekijk hier onze categoriën

Load More