Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Als je een van die plantenliefhebbers bent die het niet kan laten je planten elke dag water te geven, ook als ze het niet nodig hebben, dan doe je misschien meer kwaad dan goed.

Overtollig water kan planten doen rotten en afsterven, dus het is belangrijk om te leren wanneer en hoeveel je je planten water moet geven.

Met een beetje geduld en kennis kun je voorkomen dat je je planten te veel water geeft en ze gezond en gelukkig houden.

De beste tijd om je planten water te geven

Als het op het water geven van je planten aankomt, is timing alles. Geef ze te weinig water en ze verwelken; geef ze te veel water en ze verdrinken.

Dus wanneer is het de beste tijd om ze wat te drinken te geven? De ochtend is meestal de beste tijd om water te geven, want de planten hebben de hele nacht kunnen rusten en de zon begint net op te komen, zodat het water niet zo snel verdampt.

Bovendien helpt ‘s morgens water geven om schimmelgroei te voorkomen, want het blad heeft tijd om te drogen voor de avond valt. Natuurlijk is elke plant anders, dus je moet ze in de gaten houden om te zien hoe vaak ze water moeten krijgen.

En bij warm weer moet je misschien vaker water geven dan gewoonlijk. Maar als je je aan een regelmatig watergeef schema houdt, zullen je planten zeker gedijen.

Shop de uitgebreide collectie kamerplanten hier

Hoeveel water moet je geven aan een plant?

Zoals elke tuinier weet, is water geven essentieel om planten gezond te houden. Maar hoeveel water hebben planten echt nodig? Het antwoord kan je verrassen.

Hoewel het belangrijk is planten goed bewaterd te houden, kan te veel water eigenlijk net zo schadelijk zijn als te weinig. Te veel water geven kan leiden tot wortelrot, wat een plant kan doden.

Dus hoe kun je zien of je je plant te veel of te weinig water geeft? Een manier om dat te controleren is door aan de grond rond de plant te voelen. Als hij droog aanvoelt, is het waarschijnlijk tijd om water te geven. Een andere methode is om een vinger in de grond te steken.

Als die enkele centimeters onder het oppervlak vochtig aanvoelt, heeft de plant genoeg water. Als de grond echter helemaal droog is, is het waarschijnlijk dat de plant meer water nodig heeft.

Door op de behoeften van je planten te letten, kun je ervoor zorgen dat ze gezond blijven en goed gedijen.

Shop de uitgebreide collectie kamerplanten hier

Kamerplant

Enkele tips om je plant goed te verzorgen

  • Geef ze regelmatig water. Afhankelijk van de soort plant kan het nodig zijn ze elke dag of om de dag water te geven. Controleer de grond voordat je water geeft om te zien of hij droog is of niet.
  • Geef ze voldoende licht. De meeste planten hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig, dus zorg ervoor dat ze genoeg licht krijgen. Als dat niet zo is, kunnen ze gaan vergelen of verwelken.
  • Bemest ze af en toe. Dit helpt ze groeien en gezond blijven. Overdrijf het alleen niet, want te veel meststoffen kunnen de planten juist beschadigen.
  • Houd een oogje in het zeil voor ongedierte. Dingen als bladluizen en spint kunnen een plant snel doden als er niet snel iets aan gedaan wordt. Controleer je planten regelmatig op tekenen van ongedierte en behandel ze dienovereenkomstig.

Het volgen van deze tips moet je helpen je planten gezond en gelukkig te houden.

Je bent nu helemaal klaar om je planten correct water te geven! Controleer gewoon vaak de vochtigheid van de grond, geef ze een flinke slok als ze dat nodig hebben, en geniet ervan je planten te zien bloeien.

En vergeet niet-als je een nieuwe plant wilt kopen, ga dan naar Plantenreus.nl voor de beste selectie die er is. Bedankt voor het volgen van onze blog posts over planten water geven; we hopen dat je ze informatief en nuttig vond.

Shop de uitgebreide collectie kamerplanten hier

Kamerplant

No Products Found

Bekijk hier onze categoriën