Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Als je een plantenliefhebber bent, wil je er zeker van zijn dat je je Calathea goed water geeft. Deze tropische plant kan een beetje lastig te verzorgen zijn, maar met een beetje kennis van zaken kun je ze er gezond en mooi uit laten zien.

Lees verder voor tips over water geven aan Calathea en het scheppen van de perfecte groeiomgeving voor dit prachtige groene exemplaar.

Shop hier jouw nieuwe Calathea

Hoe moet je een Calathea water geven?

Hoe moet je een Calathea water geven? Als het op water geven van een calathea aankomt, is de eerste regel dat je de plant nooit in water moet laten zitten. Calathea’s zijn inheems in tropische regenwouden, dus ze hebben graag dat hun grond voortdurend vochtig is, maar nooit zompig.

De beste manier om een calathea water te geven is een gieter met een lange tuit te gebruiken om het water rechtstreeks naar de wortels te leiden. Laat de bovenste centimeter grond uitdrogen voordat je weer water geeft. In het algemeen moeten calathea’s ongeveer een keer per week water krijgen.

Het kan echter nodig zijn deze frequentie aan te passen, afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheidsgraad in je huis. Als je calathea haar bladeren begint te laten vallen, krijgt ze waarschijnlijk te veel of te weinig water. Controleer zeker de vochtigheidsgraad van de grond voor je je watergeefschema aanpast.

Hoevaak moet je een Calathea water geven?

Hoevaak moet je een Calathea water geven? Voor de meeste Calathea soorten zou eenmaal per week water geven voldoende moeten zijn. Het is echter belangrijk om de plant in de gaten te houden en vaker water te geven als de grond sneller uitdroogt.

Een manier om te zien of je Calathea meer water nodig heeft, is de bladeren te controleren. Als ze beginnen te krullen of te hangen, is dat een teken dat de plant dorstig is. Een andere manier om het te weten te komen is aan de grond te voelen. Als hij droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

In het algemeen is het beter te veel water te geven dan te weinig. Overbewatering kan problemen veroorzaken zoals wortelrot, maar dat is betrekkelijk gemakkelijk te verhelpen door de grond tussen twee gietbeurten volledig te laten uitdrogen. Dus als je niet zeker weet of je Calathea water nodig heeft, kies dan voor de voorzichtige kant en geef hem wat te drinken.

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod Calathea planten

Calathea water geven

Calathea Orbifolia water geven

Als je het geluk hebt een Calathea Orbifolia in je huis te hebben, gefeliciteerd! Deze mooie planten zijn betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen, maar ze hebben wel specifieke waterbehoeften. Hier zijn een paar tips om je te helpen je Calathea Orbifolia gezond en gelukkig te houden.

Eerst is het belangrijk te onthouden dat deze planten uit tropische klimaten komen en een hoge luchtvochtigheid verkiezen. Daardoor houden ze er niet van om tussen de gietbeurten helemaal uitgedroogd te worden.

In plaats daarvan geef je je Calathea Orbifolia regelmatig water, waarbij je ervoor zorgt dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet drassig. Als de bladeren beginnen te hangen, is dat een teken dat de plant dorstig is.

Bovendien geeft Calathea Orbifolia de voorkeur aan gefilterd of gedestilleerd water. Dit helpt om de opbouw van minerale afzettingen op de bladeren te voorkomen, die bruine vlekken kunnen veroorzaken. Heb je geen toegang tot gefilterd water, laat dan gewoon leidingwater 24 uur staan voor je het op je plant gebruikt.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je je Calathea Orbifolia jarenlang gezond en mooi houden! Lees hier alle tips over “Calathea verzorging“!

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod Calathea planten

Koop jouw nieuwe Calathea plant bij Plantenreus.nl

Nu je weet hoe je je Calathea water moet geven, is het tijd om een nieuwe te kopen! 😉 Ga naar het uitgebreide aanbod planten op Plantenreus.nl en zoek de perfecte plant voor je huis uit.

Met een grote verscheidenheid aan planten om uit te kiezen, vind je vast en zeker de perfecte aanvulling voor je binnentuin. Bedankt voor het lezen en veel plezier met planten!

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod Calathea planten

Bekijk hier onze categoriën