Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Als je een onderhoudsarme kamerplant zoekt die gemakkelijk is voor het oog, is calathea een goede optie.

Deze tropische plant heeft prachtige diepgroene bladeren met opvallende patronen die elke kamer een vleugje luxe kunnen geven. Calathea’s hebben niet veel licht nodig en hoeven slechts wekelijks water te krijgen, waardoor ze de perfecte planten zijn voor drukke mensen of beginnende tuiniers.

Dus als je in de markt bent voor een nieuwe kamerplant, overweeg dan een calathea kamerplant aan je woninginrichting toe te voegen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment Calathea kamerplanten

Wat is een Calathea kamerplant en wat zijn de voordelen ervan?

De calathea plant is een tropische plant die inheems is in Zuid-Amerika. Ze is bekend om haar mooie, felgekleurde bladeren, die vaak in decoratieve arrangementen worden gebruikt.

Calathea planten zijn ook heel gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor binnentuinen. Behalve hun schoonheid hebben calathea planten ook een aantal voordelen.

Ze staan erom bekend dat ze de lucht zuiveren en stress verminderen. Ze helpen ook de luchtvochtigheid te verhogen, waardoor ze een goede keuze zijn voor kamers die vatbaar zijn voor droogte.

Over het geheel genomen zijn calathea planten een aantrekkelijke en onderhoudsarme optie voor elk huis of kantoor.

Calathea verzorging

Calathea verzorging

Hoe zorg je voor een calathea plant? Als je een plant zoekt die zowel mooi als onderhoudsarm is, is de calathea een prima optie. Inheems in de tropische wouden van Zuid-Amerika, staan deze planten bekend om hun opvallende, kleurrijke bladeren.

Calathea’s zijn betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je plant gezond en gelukkig blijft.

Ten eerste geven calathea’s de voorkeur aan indirect zonlicht, dus zorg ervoor dat je je plant op een plaats zet waar hij gefilterd licht krijgt.

Ten tweede geven calathea’s de voorkeur aan vochtige grond, dus geef je plant regelmatig water (maar zorg ervoor dat je niet overdrijft). Lees hier alle tips over “calathea water geven”!

Tenslotte zijn calathea’s gevoelig voor tocht, dus vermijd ze te plaatsen in de buurt van ramen of deuren waar ze aan koude lucht kunnen worden blootgesteld.

Met een beetje zorg en aandacht zal je calathea goed gedijen en een vleugje schoonheid aan je huis toevoegen.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment Calathea kamerplanten

Verschillende soorten calathea planten

Calathea planten zijn inheems in de tropische Amerika’s en worden gewaardeerd om hun mooie, felgekleurde bladeren. Er zijn veel verschillende soorten calathea, elk met zijn eigen unieke kenmerken.

Zo heeft Calathea zebrina donkergroene bladeren met lichtgroene strepen, terwijl Calathea Ornata donkergroene bladeren heeft met paarse onderkanten.

Calathea roseopicta is een andere populaire soort, met donkergroene bladeren die versierd zijn met roze en witte strepen. Welke soort je ook kiest, calathea planten vormen een mooie aanwinst voor elk huis.

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment Calathea kamerplanten

Calathea Orbifiolia verzorging

De Calathea orbifolia, ook wel ratelslangplant genoemd, komt oorspronkelijk uit Brazilië en is een lid van de Marantaceae familie. Hij dankt zijn naam aan zijn unieke bladeren, die ovaalvormig zijn met gegolfde randen die lijken op de schubben van een slang.

De bladeren zijn donkergroen met lichter groene strepen die langs het midden lopen. De onderkant van de bladeren is paars of kastanjebruin, daarom wordt deze plant ook wel de Paarse Passieplant genoemd.

Calathea orbifolia heeft een hoge luchtvochtigheid en een constante vochtigheid nodig om goed te gedijen. Ze geeft de voorkeur aan gefilterd licht, maar kan lage lichtomstandigheden verdragen.

Het is belangrijk de grond niet te laten uitdrogen, want dan kunnen de bladeren hun kleur verliezen en afvallen. Gebruik bij het water geven lauw water en laat het overtollige water weglopen.

Als je Calathea orbifolia er slap begint uit te zien of de bladeren bruin beginnen te worden, is dat waarschijnlijk te wijten aan te veel direct zonlicht of droge lucht. Verplaats je plant naar een schaduwrijker plek en benevel hem regelmatig om de vochtigheid te verhogen.

Met de juiste verzorging zal je Calathea orbifolia goed gedijen en een vleugje tropen in je huis brengen.

Calathea Orbifiolia verzorging

Calathea Crocata verzorging

De Calathea crocata, ook bekend als de gebedsplant, is een populaire kamerplant die bekend is om zijn mooie blad. Hoewel ze betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen is, zijn er toch een paar dingen om rekening mee te houden om je plant gezond en gelukkig te houden.

Ten eerste doet Calathea Crocata het het best in helder, indirect licht. te veel direct zonlicht zal de bladeren doen verbleken of verbranden.

Ten tweede, zorg ervoor dat je je plant regelmatig water geeft, maar sta niet toe dat de grond drassig wordt. Overbewatering kan tot wortelrot leiden, dus zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door kan uitdrogen.

Tenslotte geeft Calathea Crocata de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid, dus nevel de bladeren regelmatig of zet de plant op een bak met kiezelstenen.

Met een beetje zorg zal je Calathea Crocata gedijen en je jarenlang mooi blad geven.

Calathea Crocata verzorging

Calathea Rufibarba verzorging

Wie ooit een Calathea Rufibarba heeft gehad, weet dat het zeer onderhoudsvriendelijke planten zijn. Niet alleen moeten ze vaak water geven en benevelen, maar ze moeten ook regelmatig verzorgd worden.

Het goede nieuws is dat het verzorgen van een Calathea Rufibarba betrekkelijk eenvoudig is. Gebruik gewoon een scherpe schaar om eventuele bruine of gele bladeren weg te knippen. Je kunt ook eventuele uitgebloeide bloemen verwijderen.

Zorg er bovendien voor dat je de bladeren regelmatig met een vochtige doek afveegt. Met een beetje verzorging blijft je Calathea Rufibarba gezond en ziet ze er op haar best uit.

Calathea Rufibarba verzorging

Calathea Zebrina verzorging

Calathea zebrina, vaak zebraplant of gebedsplant genoemd, is een tropische plant die inheems is in Zuid-Amerika.

Ze is bekend om haar opvallende, ovaalvormige bladeren die met donkergroene strepen zijn getekend. De onderkant van de bladeren heeft een paarse of bordeauxrode kleur.

Calathea zebrina is een betrekkelijk eenvoudige plant om te verzorgen, waardoor ze een goede keuze is voor beginners.

Hier zijn wat tips voor de verzorging van je Calathea Zebrina:

Licht: Deze plant geeft de voorkeur aan helder, indirect licht. Woon je in een omgeving met weinig licht, dan kun je je calathea bij een op het noorden of oosten gericht raam zetten. Te veel direct zonlicht kan de bladeren hun kleur doen verliezen en bruine vlekken doen ontstaan.

Geef water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet zompig.Geef je calathea water als de bovenste centimeter grond droog aanvoelt.

Vochtigheid: Calathea’s geven de voorkeur aan een hoge vochtigheidsgraad, dus overweeg je plant op een kiezelbak te zetten of een luchtbevochtiger te gebruiken.

Temperatuur: Gemiddelde kamertemperaturen van 65-75 graden Fahrenheit zijn ideaal voor calathea’s. Ze houden niet van tocht, dus zorg ervoor dat ze uit de buurt van ramen blijven

Calathea Zebrina verzorging

Calathea Ornata verzorging

De Calathea Ornata, ook bekend als de Pinstripe plant, is een mooie kamerplant die betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen is.

Inheems in tropische streken van Zuid-Amerika gedijt de Calathea Ornata in warme, vochtige milieus. Bij binnenteelt is het belangrijk de plant op een plaats te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt.

De plant moet vochtig gehouden worden, maar niet nat, en tussen de gietbeurten door iets laten uitdrogen. De Calathea Ornata is gevoelig voor wortelrot, dus is het belangrijk een goed drainerende potgrond te gebruiken.

Met de juiste verzorging zal de Calathea Ornata gedijen en jarenlang schoonheid verschaffen.

Calathea Ornata verzorging

Waar koop je een calathea plant?

We hopen dat je deze gids over de verzorging van je Calathea nuttig vond.

Als je op zoek bent naar een nieuwe aanwinst voor je huis en een Calathea plant wilt kopen, raden we je natuurlijk aan het uitgebreide assortiment van Plantenreus.nl eens te bekijken.

Ze hebben een ruime keuze aan mooie Calathea planten en bieden een uitstekende klantenservice. Bedankt voor het lezen!

Bekijk hier ons uitgebreide assortiment Calathea kamerplanten

Bekijk hier onze categoriën

Load More