Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Cactus water geven

Cactussen zijn een van de populairste planten om te bezitten, en met goede reden – ze zijn weinig onderhoud vergen en er zijn er in allerlei vormen en maten.

Maar ook cactussen moeten af en toe water krijgen, anders drogen ze uit en sterven. Dus hoe geef je een cactus water? Lees verder voor tips over hoe je je cactus goed water kunt geven.

Cactus

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)

Shop de Cactus kamerplant hier

Cactus water geven

Hoevaak geef je een cactus per week water?

Een cactus wordt meestal eenmaal per week water gegeven. In de zomer kan dit wat vaker nodig zijn, maar in de winter is één keer per week voldoende. Let er wel op dat je de cactus niet te veel water geeft, want dan kan de plant gaan rotten. Geef dus liever wat minder water dan te veel.

Cactussen kunnen ook gemorst worden, dus als je ze water wilt geven, zet ze dan even in een gootsteen of badkamer om eventuele wateroverloop op te vangen. Giet vervolgens het water weer weg en laat de cactus goed uitlekken voordat je hem terugzet.

Het beste moment van de dag om een cactus water te geven?

De meeste cactussen komen oorspronkelijk uit dorre of halfdorre streken, dus zijn ze gewend aan lange perioden zonder water.

Daardoor hoeven ze niet vaak water te krijgen, en ze kunnen er zelfs onder lijden als ze overbewaterd worden. De beste tijd om een cactus water te geven is ‘s morgens, voordat de hitte van de dag de kans krijgt het vocht te verdampen.

Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat de pot een goede drainage heeft, want cactussen zitten niet graag in water. Als je deze eenvoudige richtlijnen volgt, zal je cactus nog jaren gelukkig en gezond zijn.

Shop de Cactus kamerplant hier

Cactus water geven

Wat voor grond je voor een cactus moet gebruiken

Als het om het kweken van cactussen gaat, is de soort grond die je gebruikt belangrijk. Cactussen hebben goed gedraineerde grond nodig die veel organisch materiaal bevat. Als je grond te dicht is, kan hij te veel water vasthouden en je cactus doen rotten.

Zandgrond is ideaal, maar als je geen toegang hebt tot zandgrond, kun je ook een potgrondmengsel gebruiken dat speciaal voor cactussen ontworpen is.

Denk eraan altijd af te wijken van te droog en niet te nat, want te veel water kan een cactus snel doden. Met een beetje zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je cactus het perfecte thuis heeft waarin hij kan rusten!

Hier wat extra tips voor het verzorgen van je cactus

Zorg ervoor dat de grond nat is, maar niet doorweekt – je wilt de plant niet laten doorwateren

Geef je cactus geen water als het regent of als de voorspelling voor de komende dagen regen laat zien

Geef je cactus in de winter minder vaak water omdat hij dan in rust is

Verplaats je cactus naar een zonnige plek voor optimale groei

Als je een onderhoudsarme, winterharde kamerplant zoekt die niet veel water nodig heeft, overweeg dan een cactus aan je woninginrichting toe te voegen. Zorg er alleen voor dat je ze niet te vaak water geeft; ze hebben niet zo veel nodig!

En als je in de markt bent voor een nieuwe cactus, we hebben er genoeg bij Plantenreus.nl. Dus waar wacht je nog op? Ga erheen en koop er vandaag nog een!

Shop de Cactus kamerplant hier

Cactus water geven

Bekijk hier onze categoriën

Load More