Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Bromelia’s zijn planten die zich aangepast hebben aan het overleven in een grote verscheidenheid van habitats. Ze komen uit de tropen en subtropen, dus verkiezen ze een vochtige omgeving, maar ze kunnen ook droge omstandigheden verdragen.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk je bromelia’s goed water te geven, zodat ze gezond blijven en er op hun best uitzien. Hier zijn wat tips over hoe je je bromelia’s op de juiste manier water kunt geven.

Shop de Bromelia hier

Wat voor plant is een Bromelia?

De Bromelia is een plant die het meest voorkomt in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Er zijn meer dan 3.000 verschillende soorten Bromelia’s, en ze komen in een grote verscheidenheid van vormen en maten voor.

Hoewel de meeste Bromelia’s gekweekt worden voor hun bloemen, worden sommige soorten gekweekt voor hun bladeren, die heel kleurrijk kunnen zijn. Bromelia’s zijn betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen, en ze vormen een uitstekende aanwinst voor elke binnenjungle.

Bromelia water geven

Hoeveel water heeft een Bromelia nodig?

Bromelia’s zijn een soort tropische planten die bekend zijn om hun kleurrijke bloemen en hun gemakkelijke verzorging. Een van de meest gestelde vragen over bromelia’s is hoeveel water ze nodig hebben. Het antwoord hangt af van de soort bromelia en de omgeving waarin ze groeit.

De meeste bromelia’s groeien het liefst in vochtige, goed doorlatende grond. Ze moeten regelmatig water krijgen, maar mogen tussen twee gietbeurten iets uitdrogen.

Bromelia’s die in potten groeien moeten misschien vaker water krijgen dan die in de volle grond. In het algemeen is het beter te weinig water te geven dan te veel, want overbewatering kan tot wortelrot leiden.

Met een beetje vallen en opstaan moet je in staat zijn het perfecte evenwicht van water voor je bromelia te vinden. Zorg ervoor dat je bromelia’s niet te veel water geeft, want ze kunnen gemakkelijk drassig worden en sterven.

Shop de Bromelia hier

Tips om jouw Bromelia plant te onderhouden

Bromelia’s zijn een opvallende aanwinst voor elke binnenruimte, met hun kleurige bladeren en exotische verschijning. Deze planten kunnen echter pietluttig zijn, en ze hebben speciale zorg nodig om goed te gedijen. Hier zijn wat tips om je bromelia plant gezond en gelukkig te houden:

  • Bromelia’s geven de voorkeur aan helder, indirect zonlicht. Zet ze, indien mogelijk, bij een raam waar ze veel licht kunnen krijgen zonder in direct zonlicht te staan.
  • Deze planten worden graag vochtig gehouden, maar niet nat. Geef de grond rond de plant water, en zorg ervoor dat de pot goed afwatert. Laat de bovenste laag grond uitdrogen voor je weer water geeft. Tijdens de wintermaanden kun je het water geven iets verminderen.
  • Bromelia’s hebben een goede luchtcirculatie nodig om schimmelziekten te voorkomen. Zorg ervoor dat ze uit de buurt van tocht blijven, en overweeg een kleine ventilator in de buurt te zetten als de lucht in je huis erg stil staat.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je nog vele jaren van je bromelia plant genieten!

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe plant om wat leven in je huis of kantoor te brengen, neem dan zeker een kijkje op onze website Plantenreus.nl. We hebben een grote verscheidenheid aan planten en bloemen om uit te kiezen, en we werken onze inventaris steeds bij met de nieuwste en beste planten.

En vergeet niet – Bromelia’s water geven is leuk! Bedankt voor het volgen van onze blogberichten over hoe je ze correct water geeft; we hopen dat je ons spoedig zult bezoeken om je eigen Bromelia te kopen

Shop de Bromelia hier

Bekijk hier onze categoriën

Load More