Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Als je net als ons bent, dan breng je waarschijnlijk graag tijd buiten door, omringd door planten en bloemen.

Er is gewoon iets aan het rond groen zijn dat zo vredig en rustgevend is. Maar als je niet oppast, kan al je harde werk verpest worden door regen of sneeuw.

Daarom laten wij je vandaag zien hoe je je bloempotten waterdicht kunt maken, zodat ze tegen elk weertype bestand zijn.

Ontdek ons uitgebreide assortiment kamerplanten

Sansevieria water geven

Welke soort waterdichtheid is nodig voor bloempotten

Net als elke andere container moeten bloempotten waterdicht zijn om te voorkomen dat de planten erin te veel water krijgen en verdrinken.

Het soort waterdichtheid dat nodig is hangt af van het materiaal waarvan de pot gemaakt is.

Zo zijn terracotta potten van nature poreus en moeten ze met een waterdichtingsmiddel verzegeld worden voor ze gebruikt kunnen worden.

Ook ongeglazuurde potten van klei moeten met een afdichtingsmiddel behandeld worden. Geglazuurde keramische potten en plastic potten daarentegen zijn niet poreus en hoeven niet verzegeld te worden.

Het is echter toch een goed idee om voor de zekerheid een laagje waterdichtingsmiddel op deze potten aan te brengen.

Er zijn veel verschillende soorten waterdichtingsmiddel verkrijgbaar, dus kies er zeker een die speciaal voor gebruik op bloempotten ontworpen is.

Met de juiste soort waterdichting zullen je bloempotten bestand zijn tegen alles wat Moeder Natuur hun toewerpt.

Ontdek ons uitgebreide assortiment kamerplanten

Cactus water geven

Hoe maak je een bloempot waterdicht met een siliconenkit?

Elke tuinier weet dat bloemen water nodig hebben om te gedijen, maar te veel water kan snel tot rotting en ruïne leiden.

Een manier om je bloemen te beschermen is de potten waarin ze geplant zijn waterdicht te maken. Hoewel er veel commerciële impregneermiddelen verkrijgbaar zijn, is een eenvoudig siliconen afdichtmiddel net zo goed afdoende.

Breng het afdichtmiddel gewoon aan op de binnenkant van de pot, en zorg er daarbij voor dat alle drainagegaten bedekt zijn.

Laat de siliconen dan 24 uur uitharden voor je je bloemen plant. De siliconen zullen een barrière vormen die zal helpen voorkomen dat water in de pot sijpelt en de wortels beschadigt.

Bovendien helpt het om de hoeveelheid vocht die de grond krijgt te regelen, zodat je bloemen altijd precies de juiste hoeveelheid water krijgen.

Hoe moet je een bloempot waterdicht maken met verf?

Bloempotten zijn een geweldige manier om je huis van een spettertje kleur te voorzien, maar ze kunnen lastig watervrij te houden zijn.

Als je een manier zoekt om je bloempot waterdicht te maken, is een optie het gebruik van verf. Je zult willen beginnen met de pot voor te bereiden door ruwe plekken weg te schuren en hem schoon te vegen.

Als de pot eenmaal geprepareerd is, kun je beginnen met verven. Watervaste verf is verkrijgbaar in de meeste bouwmarkten, en het is belangrijk de instructies van de fabrikant te volgen bij het aanbrengen.

Als de verf droog is, kun je je bloemen toevoegen en genieten van zorgeloos water geven!

Nu je weet hoe je bloempotten waterdicht maakt, is het tijd om een paar nieuwe planten te kopen! Ga naar Plantenreus.nl en bekijk al onze mooie planten die te koop zijn.

We hebben een grote verscheidenheid aan planten die perfect zijn voor elk huis, kantoor, of tuin. Bestel je planten vandaag nog en zorg dat ze klaar zijn voor het lenteweer!

Ontdek ons uitgebreide assortiment kamerplanten hier

Vetplant water geven

Bekijk hier onze categoriën

Load More