Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Als je net als de meeste anthurium liefhebbers bent, vind je de weelderige groene bladeren en opvallende schutbladeren van deze tropische planten waarschijnlijk onweerstaanbaar.

En als je net als de meeste plantenliefhebbers bent, weet je misschien ook niet goed hoe je je anthuriums goed kunt verzorgen.

In deze blog leren we je alles wat je moet weten over het water geven van anthuriums, zodat je er nog vele jaren van kunt genieten!

Hoevaak moet je een Anthurium plant water geven?

Anthurium planten zijn tropische bloemen die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen. Deze prachtige planten zijn bekend om hun helderrode, hartvormige bloemen.

Hoewel ze betrekkelijk gemakkelijk te verzorgen zijn, is het belangrijk te weten hoe vaak je een Anthurium plant water moet geven.

Als de plant in een pot wordt gehouden, moet ze ongeveer een keer per week water krijgen.

De grond moet vochtig zijn, maar niet zompig. Als de plant in een vaas wordt gehouden, moet het water om de paar dagen ververst worden.

De vaas moet ook met water en zeep schoongemaakt worden om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen.

Met de juiste verzorging kan een Anthurium plant maanden achtereen bloeien!

Shop de Anthurium hier

Anthurium water geven

Welke soort water is het beste voor Anthurium planten

Wat het water geven van Anthurium planten betreft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden.

Ten eerste geven deze planten de voorkeur aan warm water, dus zorg ervoor dat je water gebruikt dat op kamertemperatuur is of iets warmer.

Ten tweede zijn Anthurium planten gevoelig voor fluoride, dus het is belangrijk gefilterd of gedistilleerd water te gebruiken als je leidingwater veel fluoride bevat.

Tenslotte geven deze planten de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid, dus vernevelen met water op kamertemperatuur kan nuttig zijn.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Anthurium plant gezond en Gelukkig blijft!

Hoe bepaal je of je Anthurium plant meer of minder water nodig heeft?

Bij het water geven van je Anthurium plant is het belangrijk een evenwicht te vinden. Als je je plant te weinig water geeft, zal ze beginnen te verwelken en beginnen haar bladeren bruin te worden.

Anderzijds, als je je plant te veel water geeft, gaan haar wortels rotten en zal ze uiteindelijk afsterven. Dus, hoe kun je zien of je plant meer of minder water nodig heeft?

Een goede vuistregel is om je Anthurium een keer per week water te geven, waarbij je erop let dat de grond gelijkmatig bevochtigd is, maar niet drassig.

Je kunt ook je vinger in de grond steken om het vochtgehalte te controleren. Als de grond droog aanvoelt, is het tijd om je plant water te geven.

Shop de Anthurium hier

Anthurium water geven

Wat te doen als je Anthurium plant niet goed gedijt?

Als je anthurium plant er niet op zijn best uitziet, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te proberen hem nieuw leven in te blazen. Controleer eerst de grond om te zien of hij droog is.

Zo ja, geef de plant dan water en zorg voor een goede drainage, zodat de wortels niet gaan rotten. Ten tweede, controleer op plagen of ziekten.

Anthuriums zijn gevoelig voor wolluizen, bladluizen en trips, dus als je een van deze insecten op de plant ziet, behandel hem dan met een geschikt insecticide.

Zorg er ten slotte voor dat de plant voldoende licht krijgt. Anthuriums hebben helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen.

Als je plant op een te schaduwrijke plek staat, krijgt hij misschien niet genoeg licht om bloei te produceren.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je je anthurium plant helpen gedijen.

Koop jouw Anthurium bij Plantenreus.nl!

Conclusie alinea: Of je nu een ervaren Anthurium teler bent of voor het eerst bloemen geeft, we hopen dat je deze watergift tips nuttig vond.

Bij Plantenreus.nl willen we er zeker van zijn dat je planten gezond zijn en bloeien, dus kom regelmatig terug voor meer tuinadvies en informatie over de nieuwste trends in plantenverzorging.

Bedankt voor het lezen, en veel plantplezier!

Shop de Anthurium hier

Anthurium water geven

No Products Found

Bekijk hier onze categoriën