Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
Menu
Gratis verzending
Professioneel verpakt
Levertijd 1-2 werkdagen
Vers van de kweker

Aloë vera is een vetplant die je in veel huizen en kantoren aantreft. Ze is bekend om haar geneeskrachtige eigenschappen, maar het is ook een populaire kamerplant omdat ze weinig onderhoud vergt.

Een vraag die mensen vaak hebben over aloë vera is hoe ze correct water te geven. Hier zijn wat tips voor het water geven van aloë vera.

Aloë Vera water geven tips:

1. De beste tijd om een aloë vera water te geven is ‘s morgens

2. Je moet een aloë vera om de dag water geven

3. Je moet water op kamertemperatuur gebruiken om een aloë vera water te geven

4. Je kunt een spuitfles gebruiken om een aloë vera water te geven

5. Je kunt je aloë vera in de zon zetten als je wilt dat hij sneller groeit.

Bekijk hier ons aanbod Aloë Vera planten

Aloë Vera water geven

Hoe vaak aloë vera water geven?

Aloë vera is een betrekkelijk gemakkelijke plant om te verzorgen, en ze heeft niet veel water nodig om goed te gedijen. In feite is overbewatering een van de meest voorkomende manieren waarop mensen hun aloë planten doden.

De beste manier om een aloë vera water te geven is de grond tussen de gietbeurten volledig te laten uitdrogen. Dit betekent meestal een keer per week of twee water geven.

De frequentie kan echter aangepast moeten worden, afhankelijk van de grootte van de pot, de soort potgrond, en het klimaat. Als je bijvoorbeeld in een warmer klimaat woont, kan het nodig zijn je plant vaker water te geven. Anderzijds, als je plant in een grote pot staat of in een bijzonder goed drainerende mix, kan het zijn dat hij minder water nodig heeft.

Uiteindelijk is het beter te neigen naar te weinig dan naar te veel. Als je plant er verwelkt uit begint te zien of de bladeren bruin beginnen te worden, is dat een teken dat hij meer water nodig heeft.

Aloë vera plant teveel water

Zoals iedereen weet, kan te veel van het goede slecht zijn voor planten. Dit is zeker het geval met aloë vera, die berucht is om overbewaterd te worden.

Als aloë vera te veel water krijgt, beginnen de bladeren bruin en papperig te worden. De plant kan ook uitzettende pups, of “baby’s”, gaan produceren Hoewel dit goed lijkt, is het eigenlijk een teken dat de plant gestrest is en moeite heeft om te overleven.

Als je denkt dat je aloë vera misschien te veel water krijgt, is de beste oplossing om de grond helemaal te laten uitdrogen voor je weer water geeft. Met een beetje geduld zou je plant spoedig weer gezond moeten worden.

Bekijk hier ons aanbod Aloë Vera planten

Aloe Vera water geven

Waar is aloë vera goed voor?

Aloë vera is een veelzijdige plant die al eeuwenlang gebruikt wordt om een grote verscheidenheid van kwalen te behandelen.

Het gel van de bladeren van de plant kan plaatselijk aangebracht worden om brandwonden, insectenbeten, en huidirritaties te verzachten. Bij inwendig gebruik zou het sap van aloë vera helpen bij spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur en constipatie.

Sommige mensen geloven ook dat aloë vera ontstekingsremmende eigenschappen heeft die kunnen helpen om gewrichtspijn en zwelling te verminderen.

Hoewel er meer onderzoek nodig is om deze beweerde gezondheidsvoordelen te bevestigen, is er geen twijfel over dat aloë vera een krachtige plant is met een lange geschiedenis van geneeskrachtig gebruik.

Aloë Vera kopen bij Plantenreus.nl

Aloë vera is een mooie en gezonde plant, maar het is belangrijk eraan te denken haar niet te veel water te geven.

Overbewatering is doodsoorzaak nummer één voor aloë vera planten, dus geef je plant net genoeg water en pas als de grond droog aanvoelt.

Als je nieuwe aloë vera planten wilt kopen, heeft Plantenreus.nl een grote selectie waaruit je kunt kiezen!

Bekijk hier ons aanbod Aloë Vera planten

Hoe vaak aloë vera water geven?

No Products Found

Bekijk hier onze categoriën